Carina Jonssons Minneslopp

I början av året förlorade Umåker, kallblodsföreningen Sleipner och travsporten en stor traventusiast och hästälskare när Carina Jonsson gick bort efter en tids sjukdom.
Umåker kommer tillsammans med Sleipner att hedra minnet av Carina med ett minneslopp som kommer att köras den 25 december på Umåker i samband med Winter Trot Classic.


Loppet kommer givetvis att vara ett kallblodslopp och det kommer att vara för kvinnliga körsvenner, helt i Carinas anda. Carina Jonssons Minneslopp kommer att köras i en enda upplaga med fina hederspriser från Sleipner, samt att samtliga deltagare kommer att få minnesgåvor för sitt deltagande.
- Det känns bra att få hedra Carina Jonsson med ett fint lopp på en av våra största tävlingsdagar för året. Som det ser ut i nuläget kommer förstapriset i loppet att vara på minst 75 000 kronor, säger Håkan Persson, sportchef på Umåker.

Marita Arvidsson som är ordförande i riksstyrelsen för Sleipner arbetade under många år väldigt nära Carina som var sekreterare i föreningen.
- Carina var en pionjär inom travsporten som kvinnlig travbanechef. Hon körde gärna sina egna hästar i loppen, och det gjorde hon med framgång.

Arvidsson vill också lyfta fram Carinas personliga sidor.
- Carina var en fantastisk människa som brann för kallbloden och för kvinnorna i sporten. Carina har varit en förebild för mig och många andra kvinnor inom travet. Det är tomt utan Carina. Hon hade ordning och reda på allt. Framför allt brann hon för det som hon höll på med.

Umåker har öppnat en insamling för forskning kring ALS i Carinas Jonssons namn via Hjärnfondens hemsida som kommer att pågå fram till årsskiftet.
- Vi hoppas kunna hjälpa till med att samla in en summa pengar som går till forskning kring sjukdomen ALS. Det kommer att finnas länk till insamlingen från vår hemsida, men den kommer även att marknadsföras via sociala medier och i vårt travprogram, säger Umåkers vd Emilia Riström.

Vid frågor,

Håkan Persson
Sportchef Umåker
090-100 755 
Marita Arvidsson
Ordförande Sleipner
076-827 08 90
Emilia Riström
Vd Umåker
090-100 751