Dubbelseger för Samu!

Samu Sundqvist hade en jättefin kväll i regnet på Skellefteåtravet. Han lastade tre hästar och åkte hem med två segrar, plus en andraplats. Segerhästarna var Il Capitano Mearas och Accolade.


Il Capitano Mearas (Samu Sundqvist) öppnade snabbt till ledningen. Det kostade 1.14 första halvvarvet och sedan kunde de varva på 1.17. När de gick ut på sista bortre långsidan, så ökade Samu självmant tempot i täten. Vi upploppets början ryckte de ifrån konkurrenterna för att gå undan till en säker seger med 1,5 längd på 1.15,5a/2640m. Det var 30 000 kronor i förstapris till ägarna Lerstenen Förvaltning AB.

Accolade (Samu Sundqvist) inledde med att galoppera. Han tappade både mark och position, men kunde ansluta i kön redan i första sväng. Det blev sedan femte utvändigt. Dryga varvet från mål gick han med i ett anfall i tredjespår och drogs successivt framåt. I slutsvängen fick han fortsätta själv i tredjespår och då plockade han ytterligare meter. I början av upploppet kopplades greppet och han kunde vinna lätt med 1,5 längd på 1.15,1a/2140m. Ägaren Lars Nylén kan räkna in ett förstapris på 30 000 kronor.
Här var Cemonroc de Coeur (Malin Viklund/Erica Sandström) bra som tvåa från ledningen.

Noterat:

  • Samu Sundqvist hade även med sig Bunch of Budgies till Skellefteå och här blev det en andraplats.
  • Mats Gällerstedt fick med sig en andraplats till stallet via Stålviktor (Sandra Eriksson) som var ute i DubbelCupen.
  • Treårige Guli Theo (Stefan Johansson) var ute mot äldre konkurrenter ikväll och tog en tredjeplats.

HP

Publicerad måndag 21 augusti 2023. info@umaker.travsport.se