Father Simon spetsvann på Dannero

Under söndagen kördes STL-tävlingar på Dannero som kryddades med Kallblodskriterierna och ST:s Guldtäcke. I ett av ramloppen segrade Father Simon och Samu Sundqvist efter en resolut spets-och-slut-resa.


Father Simon (Samu Sundqvist) dundrade till ledningen innan första sväng från spår 6 bakom bilen. Det kostade 1.09,5 första halvvarvet. Sedan fick Samu plocka upp tempot till 1.12,5 på varvet. Han blev lite utmanad i slutsvängen, men Father Simon försvarade sig och kunde gå undan till slut och vinna med 1,5 längd på 1.13,5a/1640m. Det var 30 000 kronor i förstapris till ägarna i Lerstenen Förvaltning AB. 

Noterat:

  • From the Mine (Magnus A Djuse/Catarina Norqvist) kördes till ledningen i Ådalspriset - STL Gulddivisionen och det var bra tryck på grejorna. Han höll bra till tredjeplatsen. Från ledarryggen fick comebackande Diamanten (Mats E Djuse/Björn Goop) luckan och spurtade till andrapriset. Han delägs av Lerstenen Förvaltning AB i Umeå.
  • Vännfors Borken (Mats Gällerstedt) spände bågen i Svenskt Kallblodskriterium och tog hand om ledningen för att sedan släppa till en av de mer betrodda hästarna. Där fick han ett fint lopp, men när ledaren galopperade blev det lite trafikproblem och han slutade oplacerad på nya rekordet 1.28,6a/2140m. Här var Umeåägde (BN Dental AB) Sjö Prinsen (Öystein Tjomsland) fyra.

HP

Publicerad söndag 6 augusti 2023. info@umaker.travsport.se