Källsjöviking starkast i långa loppet

Bergsåker har startat upp sitt dubbeltrav och Mats Gällerstedt visade vart skåpet skulle stå under fredagskvällen. Han körde ifrån konkurrenterna med Källsjöviking i DubbelCupens försök över mastiga 3140 meter.


Källsjöviking (Mats Gällerstedt) startade snabbast av tilläggshästarna och var framme som trea på innerspår. När drygt 1800 meter återstod, gick de ut som första häst i andraspår och tog sats mot täten. När lite mer än 1,5 varv återstod tog de över kommandot. När de gick ut på sista långsidan drog de upp tempot och när de svängde in på upploppet körde de ifrån konkurrenterna till seger med 1,5 längd på 1.25,8v/3160m. Det var 50 000 kronor i förstapris i detta försök i DubbelCupen. Äger gör Tomas & Lennart Domeij tillsammas med Tina Asplund. Tomas och Tina är dessutom uppfödare till åttaåringen efter Järvsöviking.

Noterat:

  • Det blev dessutom två fina tredjeplaceringar under kvällen genom Wild Gospel (Micael Melander/Stefan Dellbro) och Red Jamie (Ida Olsson/Anna Johansson).
  • Imorgon fortsätter Dubbeltravet och vi har två Umåkerekipage till start. I Provinskampen med 100 000 kr i förstapris startar Cold Feet (Samu Sundqvist/Lena Johansson) och i en spårtrappa med 50 000 kr i förstapris har vi Father Simon (Samu Sundqvist).
    Båda loppen ligger på V4-kupongen. Vi önskar ekipagen lycka till!

HP

Publicerad fredag 25 augusti 2023. info@umaker.travsport.se