Ledaren: Höstterminen startar med Golf i Hästväg

Håkan Perssons ledare i travprogrammet inför tävlingarna på fredag, 11/8.
"Då är vi igång igen efter sommaruppehållet. Det blir en riktig rivstart med kanonfina tävlingar och Golf i Hästväg. Här kommer också en kort sammanfattning av travsommaren, hittills."


Golf i Hästväg
För 15 året, är det dags för Golf i Hästväg och som vanligt med Golfgeneralen Anders Nilsson i spetsen. Av olika anledningar som jag återkommer till, så är det dessa nära hundra golfspelande gäster som har abonnerat restaurangvåningen ikväll. Vi får hoppas att det går bra ute på Norrmjöle Golfklubb under dagen och att de får en trevlig travkväll här hos oss. Välkomna ska ni vara!

Hot’n Cold på V64
Vårt unika lopp, Hot’n Cold kör vi för femte året, för första gången placerar ATG loppet på V64-kupongen. Det tackar vi för och det ska bli riktigt roligt! De fyra första upplagorna har vartannat år haft varma respektive kalla vinnare. Senast var det kallblodige Järvsö Nilsingemar som segrade trots dubbla galoppinslag. Trenden säger varmblod ikväll eller blir det ett trendbrott? Det är i alla fall bra kvalité på loppet. Jan-Olov Perssons Derbyfinalist Tekno Filur på startfållan kan bli svår att nå, men han kommer att jagas.

Norrländska Elitstoet
Ett lopp som körts sedan 90-talet och haft många fina vinnare. Personligen förknippas det starkt med Mofaksan och Tierpsamatören Mikael Olsson som flitigt gästade oss. Mofaksan är ”värst hittills” med fem segrar. I år bjuder vi på en riktigt fin upplaga, bl.a. titelförsvararen Hulte Annika som dessutom visat färsk form. Vad kan hemmahoppet Vännfors Stjärna?

Kvällens lopp
Det är mycket fina lopp ikväll. Godbitarna avlöser varandra. DubbelCupens försök håller riktigt hög klass och blir ett getingbo att ranka i travprogrammet. Kolla in ”Upp eller Ner” som vi lägger ut på torsdagskvällen. Där levererar Kenneth Lind sin lösning på loppet och V5-kupongen.

Sommarsvep
Vi är som sagt tillbaka efter ett sommaruppehåll och det har hunnit hända en hel del. Några höjdpunkter att nämna.

  • Lyckseleveckan är alltid en höjdpunkt och det blev totalt fem Umåkersegrar under veckan. Dessutom blev John Östman kuskchampion.
  • Naomi Bros (Mikael Melefors) pryder omslaget. Hon blivit månadens häst i juli (utsedd av Umåkers Hästägareförening) och ska belönas för detta ikväll. Under sommaren har hon startat i E3-försök på Färjestad (sexa), Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla (oplacerad), segrat i treåringslopp på Boden och varit fyra i finalen av Norrlands Elitserie på snabba 1.12,7a/2140m. Kul med unghästar som spänner bågen!
  • Vännfors Borken (Mats Gällerstedt) kvalade in till Svenskt Kallblodskriterium. Apropå att spänna bågen, så körde Gällerstedt till ledningen för att släppa till en av de betrodda. Tyvärr felade ledaren och det blev lite trafikproblem, men ”Borken” visade att han har kunnandet och kommer igen.
  • From the Mine (Catarina Norqvist) har levererat starka prestationer. Tvåa i finska rikstoton på Kaustinen bakom Hierro Boko, oplacerad på 1.10-tid i E.J.’s Guldsko på Hagmyren och i helgen trea i Ådalspriset. Han får säkert en bra höstsäsong igen!
  • STL Sommartrav känns som en klockren succé! Jättefina tävlingsdagar med fina prispengar att tävla om. Banorna har levererat fina och välbesökta arrangemang. Jag log hela vägen hem efter besöket på Solänget.

Ponnysvepet får en egen rubrik

  • Stenbydal’s Lillja (Ella Ersson Svedelius/Alexandra K Strandberg) åkte till Halmstad för att starta i Lilla Sprintermästaren…och vann! GRATTIS!
  • Pollypuff (Vendela Lång) startade i Mini-Åbergs där de blev fyra efter galopp.
  • Wilma Gerklev har samlat kransar i sommar. Devil G.W. (Lilla Midnattspokalen och Lilla Norrbottens Stora Pris) och Ekslätts Purelove (Lilla Silverörnen). Totalt 10 segrar för Wilma hittills i år!
  • Överlag har det varit glädjande gott om ponnyframgångar i sommar!
  • Apropå ponnytrav, så ”puffar” vi för våra egna ponnytävlingar som vi har lördag 19 augusti. Välkommen att heja på våra ungdomar då!

Trivselkväll
I samband med Next Generation Sale på Sundbyholm, fredagen den 15 september, kommer vi att hålla en trivselkväll på Umåker. Auktionen börjar 17.00 och vi kommer att visa den på storbildsskräm. Under kvällen kommer även vd Emilia Riström och ordförande Malin Åberg att informera om verksamheten på Umåker. Det kommer att säljas mat och dryck till självkostnadspriser.

Tack ABCD – Välkommen Rökstugan BBQ
Ikväll tackar vi av ABCD Service som fixat maten på Umåker sedan början av 2022. De har valt att gå vidare med sin verksamhet på annat håll och vi önskar dem all lycka till i fortsättningen.
Restaurangerna kommer i september att tas över av Rökstugan BBQ som redan i maj ”hostade” restaurangtältet hos oss på STL-dagen. Vi hälsar gänget bakom Rökstugan BBQ hjärtligt välkomna till Umåker!
Här har vi också anledningen till att Travrestaurangen är stängd ikväll. Vi står mellan två krögare på travrestaurangen som dessutom är under renovering. Därför hänvisar vi kvällens matgäster till Bistron eller Restaurang Travaren på stallområdet.

Hjärtligt välkommen till Umåker ikväll! Det kan bli en riktig kanonkväll och vi har en spännande travhöst framför oss på Umåker.

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör