Rökstugan BBQ tar över Travrestaurangen

Under hösten kommer populära Rökstugan BBQ att ta över Travrestaurangen på Umåker. Deras kockar David Knutsson och Victor Linder kollade idag runt i lokalerna tillsammans med Umåkers vd Emilia Riström.


Rökstugan startar upp i september med att köra igång på Restaurang Travaren med att servera mat på tävlingsdagarna för våra aktiva och besökare på stallområdet. Deras första travkväll som de kör på Travrestaurangen på publikplats blir lördag den 14 oktober. De har många idéer om hur de ska lyfta evenemangen för restaurangbesökarna.

Rökstugan BBQ hade en tid gått i tankarna om att expandera sin verksamhet och när frågan kom från vår vd Emilia Riström behövde de inte fundera så länge för att tacka ja till erbjudandet.

- Vi ser framemot att få erbjuda våra gäster en kombination av god rökt mat med spännande travsport. Barbeque är omtyckt och dessutom rationellt när man har många gäster. Det ska bli jättekul att bjuda på en helhetsupplevelse när man besöker Umåker, hälsar Victor Linder.

Det är inte helt nytt med Umåker och travsport för Rökstugan BBQ. De hade ett uppskattat restaurangtält på publikplats under vår STL-dag i maj.

ABCD gör sin sista tävlingsdag på Umåker fredag den 11 augusti när vi kör bl.a. Golf i Hästväg. Systrarna Hamberg (Susanne och Mona) med personal har varit på Umåker sedan början av 2022.

- Vi vill från Umåker tacka Susanne och Mona för ett mycket gott samarbete under den här tiden, samt önska dem lycka till i framtiden med sin fortsatta verksamhet, säger Emilia Riström.

Emilia är mycket nöjd med den nya restauratören.
- När ABCD meddelade att de inte ville fortsätta hörde jag direkt av mig till Victor på Rökstugan BBQ. Jag tror att deras koncept kommer att passa perfekt in på Umåker. Förhoppningsvis kommer detta även att locka en del nya travbesökare från deras nuvarande kundkrets som uppskattar deras mat. De är hjärtligt välkomna till oss på Umåker och det är jättekul att Rökstugan BBQ vill samarbeta med oss.

/ Håkan Persson