Stor ponnyuppdatering!

Under de senaste veckorna har det varit en hel del ponnytrav och som vanligt gör våra ponnyekipage det strålande bra! Så många fina prestationer och så många olika ekipage som är med i detta svep, roligt!


Den 12/7 var det dag två med ponnytrav i Hoting, och det blev en seger till Umåker under dagen. Segrade gjorde Ekslätts Purelove och Wilma Gerklev! Vann gjorde dem på tiden 1.51,9 och efter ett hårt upplopp kunde de säkra segern med en längd. Stort grattis!

Framskjutna placeringar Hoting:

 • 3:a Bäckdalens Grace – Natalie Brunell (Sandra Brunell) 2.55,5

Fredag den 21/7 kördes det ponnytrav i Boden och vi hade flera ekipage på plats, där ibland det blev tre stycken vinnare. Första segern kom genom Min Lilla Amberley och Bianca Sandberg som tog sin andra raka seger tillsammans i andra försöket. De vann med många längder och segertiden skrevs till 2.34,9g som även blev det nya rekordet. Grattis!

Seger två under dagen kom genom Grim Reaper G.W. och Wilma Gerklev. De tog tillsammans den tredje segern i karriären på tredje försöket. Även dem vann med många längder på nytt rekord som skrevs till 2.28,8g. Grattis till en fin treåring!

Även Vizzard Wee och Ella Ersson Svedelius (Alexandra K Strandberg) var på hugget under dagen och körde till andra årssegern. Vann gjorde de enkelt med 9 längder och segertiden skrevs till 1.50,2. Stort grattis!

Framskjutna placeringar Boden:

  • 2:a Bäckdalens Kiara - Natalie Brunell (Sandra Brunell) 2.58,8 Nytt rekord!
  • 2:a Bäckdalens Grace – Natalie Brunell (Sandra Brunell) 3.01,9g
  • 3:a Zenter KL – Emma Lundin (Linnea Lundin) 2.57,7g

Vi hade Vendela Lång på plats nere på Jägersro den 25/7. Hon var inbjuden att köra Mini-Åbergs 2023 med sin Pollypuff där de slutade på en fjärdeplats på tiden 2.11,3ag. Hon fick även sitta upp bakom Östersundstränaren Hannah Norredahls Zantos Z. i Lilla Åbergs, där körde hon till en tredjeplats på tiden 1.42,7a, snyggt kört och grattis till fina resultat!


Solänget körde ponnytävlingar den 28/7 och många Umåkerekipage var på plats. Det blev två vinster och flera fina prestationer under dagen. Det började med vinst i första loppet för L.G.J.S.Gusten och Alvie Colliander Långström. Det blev deras första seger denna säsong, vann gjorde dem med många längder samt på nytt rekord. Segertiden skrevs till nya rekordet 2.14,6g, stort grattis!

Den andra segern stod Ekslätts Purelove och Wilma Gerklev för när de tog hem segern i årets upplaga av Lilla Silverörnen. Vann gjorde de med 2.5 längder och segertiden blev 1.49,6g. Det var deras fjärde seger i år på sju starter, samt 100% pallplatser. Stort grattis!

Framskjutna placeringar Solänget:

 • 2:a Ac´s Bellatrix – Fanny Gustavsson (Linnea Lundgren) 3.16,9g
 • 2:a Hyltansstjärnskott – Alma Oskarsson (Linnea Lundgren) 2.07,8g
 • 2:a Vizzard Wee – Ella Ersson Svedelius (Alexandra K Strandberg) 1.46,9g
 • 2:a NordanåkersHotSpot – Vendela Lång (Elin Nyblom) 2.23,8g
 • 2:a Månstorps Magnum – Olle Bergdahl (Linnea Lundgren) 2.45,9
 • 3:a Trolldalens Jax – Sandra Demby 2.01,5 Nytt rekord!

Bild: Min Lilla Amberley och Bianca Sandberg
Foto: Carinas Travfoton
Text: Alma Oskarsson

Publicerad fredag 4 augusti 2023. info@umaker.travsport.se