Två segrar på Skellefteåtravet

Det blev två Umåkerhästar som segrade på Skellefteåtravet ikväll. Först ut var Wild Gospel (Stefan Dellbro) som äntligen fick sätta pricken över i, efter flera bra prestationer. Sedan segrade Ride Away (Lena Johansson) för första gången sedan den lovande inledningen på karriären 2021 när han stod med två segrar på tre starter.
Stefan Johansson passade på att rycka i Championligan på Skellefteåtravet. Ikväll blev det en kuskdubbel genom Sonja Kiro (Jerker Bjurman) och Joan C.Boko (Annlouise Rova). Stefan står på 11 pinnar, tre fler än närmast jagande Hanna Olofsson. Fyra tävlingsdagar återstår.


Wild Gospel (Frida Sandberg/Stefan Dellbro) var med som fjärde häst när hästarna radade upp sig efter start. Gick med i andra utvändigt dryga varvet kvar, vilket blev först utvändigt med halvvarvet kvar. Utmanade ledaren på upploppet och kopplade greppet 100 kvar. Gick undan till seger med 3,5 längder på 1.17,5a/2140m. Det var 10 000 kronor i förstapris till Annelie Oskarsson & Simone Andersson som äger fyraåringen som är uppfödd av Stall Dubbel-W HB i Lycksele. Från samma uppfödare levererades en tredjeplats via Wild King of Pike (Stefan Johansson/Jan Öberg) efter ett lopp i ledningen.

Ride Away (Jaakko Alamäki/Lena Johansson) hittade andra par utvändigt och fick ett bra lopp i draget. 600 kvar kom attacken i tredjespår och de var framme utvändigt ledaren i slutsvängen. Gick ifrån till seger med en halv längd på 1.16,4a/2140m. Det är Vårdbolaget Framtidstro AB i Vännäs som äger femåringen som adderade 10 000 kronor till sitt konto.
I detta lopp var Lady Wac O.C. (Stefan Johansson/Anders E Sandström) trea.

Noterat:

  • Stefan Johansson levererade en kuskdubbel genom att vinna med Sonja Kiro (Jerker Bjurman) och Joan C.Boko (Annlouise Rova).
  • Johansson är namnet för dagen, och Lena Johansson tog även en tredjeplats genom Mr Perfect (Per Gustafsson).

HP

Publicerad måndag 14 augusti 2023. info@umaker.travsport.se