Seger 1000 för Mats E Djuse!

Detta var kvällen när Mats E Djuse skulle nå seger 1000! Det gjorde han med råge när han tog en fyrling och åkte hem med 1001 segrar i karriären. I och med detta, så har han i praktiken säkrat sitt andra championat på Umåker. Han leder med 22-13 mot tvåan Ove A Lindqvist.
Vi fick se tre hemmasegrar denna kväll. Radiographicimage (Mattias Berglund), Boke Palema (Thule Jonsson) och Fille Am (Stefan Johansson).


Vandamme (Mats E Djuse/Öystein Tjomsland) fick göra jobbet som första häst i andraspår. Kunde gå ner i rygg på ledaren 600 kvar. På upploppet klev han ut - och förbi - i andraspår till en säker seger. Nr 998 för Mats Djuse.

Ice Cold Kent (Robert Dunder) öppnade bra och kunde överta ledningen i första sväng. De fick bestämma tempot till 1.15,2/500 och 1.16,5/1000. Då hade de en polett kvar till slut och levererade ett sista halvvarv i underkant 1.15 till säker seger.

Moalva C.G. (Mats E Djuse/Jan-Olov Persson) kom bra till från start och hamnade i andra utvändigt. Det blev tredje utvändigt varvet kvar. Gick på 700 kvar, men kunde komma ner i andra utvändigt på nytt och spara lite meter. Ny attack 300 kvar och via ett snabbt upplopp hann de fram för att avgöra i god tid.

Radiographicimage (Jens Eriksson/Mattias Berglund) kördes i fjärde invändigt. Tog sig ut i tredje utvändigt 500 kvar, vidare ut i tredje i slutvängen för att leverera egen attack i fjärdespår in på upploppet. Spurtade ner rubbet till överlägsen seger!

Ivar Journey (Krister Söderholm/Janita Luttunen) inledde som andra häst i andraspår, men en bit ner i fältet. Drogs fram bra. Kunde vänta med attacken till halvvarvet från mål. Gick bra genom slutsvängen och hade den bästa farten på upploppet. Spurtade till enkel seger med tillsynes gott om krafter kvar.

Bollinger Bishop (Sandra Eriksson/Maria Bodin) öppnade snabb ute i banan och kunde köra sig till ledningen efter 400 meter. Första 500 öppnades på 1.14,6 för att sedan varva på 1.17,4. Sedan gick slutrundan lite rappare och de fick inget grepp på ledaren. Bollinger Bishop gick undan till enkel seger.

Global Daylight (Christian Månsson) provade för ledningen, men fick svar och kunde sedan krypa ner i rygg på ledaren. Det såg tjockt ut, men luckan kom mitt på upploppet och Global Daylight störtdök till knapp seger.

Våler Nikolai (Mats E Djuse/Jan-Olov Persson) startade med 80 meters tilllägg och tog sig successivt framåt. med 1350 kvar kom han via tredjespår och landade utvändigt ledaren med drygt 900 kvar. Kunde krypa ner i rygg på ledande Källsjöviking 700 kvar. Ledare ryckte undan i slutsvängen och in på upploppet hade de några längders försprång när galoppen kom. Då lämnades Våler Nikolai ensam till Mats E Djuses seger nummer 1000.

Boke Palema (Ingvar Nyberg/Thule Jonsson) fick loppet i tredje utvändigt. Kom fram ett hack till andra utvändigt ca 1300 kvar. Gick på i tredjespår 600 kvar och klev med mäktiga steg runt motståndet genom slutsvänget. Sprintade undan till en helt överlägsen seger!

Fille Am (Mats E Djuse/Stefan Johansson) öppnade snabbt från tillägg och kunde ta hand om ledningen redan i första sväng. Öppnade halvvarvet på ca 1.18 för att sedan varva på ca 1.16,5. Hade det hela under kontroll, tills Mission Closed fick sen lucka och spurtade vasst. Det var dock för sent och segern var aldrig hotad för Fille Am som gjorde en riktigt fin comeback.

Foto: Jenny Rehnman
Text: Håkan Persson

Publicerad fredag 15 december 2023. info@umaker.travsport.se