Ledaren: Hästägarekannorna och inför 2024

Här kommer Håkan Perssons ledaren inför tävlingarna på fredagkväll:
Ikväll kör vi Hästägarekannorna med fina startfält. Dessutom jagar Arpi Broline ännu en seger. Winter Trot Classic närmar sig. Nytt upplägg för Umåkermästaren 2024.


Hästägarekannorna
Umåkers Hästägareförening genomgår nu ett namnbyte till Travhästägarna Umåker. När allt är på plats kommer också en ny logga. Ikväll körs Hästägarekannorna inom V64 Xpress. I den kalla upplagan är titelförsvararen Källsjöviking ute. Han möter bl.a. Våler Nikolai och Tekno Jerven som står 20 meter bakom. I den Varma Hästägarenkannan ser det öppet ut på förhand.

Vännfors Borken

Travhästägarna Umåker har ikväll prisutdelning (efter lopp 6) till månadens häst för november, Vännfors Borken. Han segrade i Eld Kevins lopp, Norrlands Elitserie final för treåriga kallblod här på Umåker under vår kallblodskväll. Mats Gällerstedt tränar hästen som ägs och är uppfödd av Sven Olaf Nordli. Stina Sjöberg är den som sköter Vännfors Borken.

Arpi Broline

Lars-Erik ”Leppen” Persson luftar ikväll sin stjärna Arpi Broline som han deläger med sambon Elisabeth Nilsson (även skötare) och Gösta Burström. Fyra segrar på sju starter i år och nu är siktet inställt mot Winter Trot Classic, om allt får fortsätta vara bra med den högkapabla hästen. Det återstår att se om han når sin storebrors höjder, Gulddivisionshästen Unico Broline som härjar för tillfället på rätt bra nere i Frankrike. ”Ingenting är omöjligt”, som Gunde Svan brukade säga.

Winter Trot Classic på juldagen

Apropå Winter Trot Classic är förberedelserna för evenemanget igång sedan en tid tillbaka. Det har bokats på bra i Travrestaurangen och i skrivande stund är det fullbokat där. Vi kommer därför att öppna upp med platser i logerna, vilket vi i skrivande stund (måndag eftermiddag) håller på att lösa rent ”biljett-tekniskt”.

Umåkermästaren 2024

Det inkom ett önskemål från Travhästägarna om att köra ett antal serielopp med finaler på Umåker. Jag tog idén och skissade på den utifrån deras förslag. Första serien får bli ett test och om det faller väl ut, kommer ett liknande upplägg till hösten. Såhär har jag tänkt.

Det kommer att köras tre försök på Umåker, 16/2, 22/3 och 15/4 – i tre olika klasser. (Totalt nio försökslopp.) Dessa mynnar ut i EN final, fredagen den 26 april när vi kör Damklubbens kväll. Finalen kommer att köras med fem finalister från respektive klass, som startar från tre olika distanser. Förhoppningen (vi har inte fått de ekonomiska förutsättningarna för 2024 ännu) är att kunna köra finalen med 80 000 kronor i förstapris. (Umåker firar 80 år 2024.) Finalen kommer att gå under rubriken Umåkermästaren.

Utförligare information om serien kommer på umaker.se inom kort.

Smokey Christmas

Rökstugan BBQ kör ikväll sin rökiga variant på julbord, ”Smokey Christmas”. Det rekommenderas. Boka bord via deras hemsida (QR-kod finns i deras annons i detta program).

Samarbetspartners

Några som kommer att få njuta av ovanstående julbord är våra samarbetspartners ikväll. Vi hälsar Åbyns Bygg, LMT Maskin & Transport, Kjellsons Maskinservice och Stora Coop Ersboda välkomna ikväll!

 

Välkommen till Umåker ikväll!

Håkan Persson
Sportchef/kommunikatör