Ledaren: Nyspolat - Nu kör vi!

Håkan Perssons ledare till travprogrammet inför Winter Trot Classic som vi kör på juldagen med spel till V75.
"Snart har vi avverkat ytterligare ett år.
Kvar, återstår den åttonde upplagan av Winter Trot Classic som vi även i år kan köra på en isad vinterbana.
Om en vecka nollställs räkneverken igen och 2024 väntar med oskrivna blad."


Winter Trot Classic 2023
Vintertrav på isad travoval. Det är något speciellt med det. Vi fick även i år riktigt fina tävlingar och detta är verkligen något att se fram emot. Det finns drygt två miljoner i prispengar att dela ut denna tävlingsdag.

Carina Jonssons Minneslopp
Idag ska vi hedra Carina Jonsson med hennes minneslopp. Vi kör det såklart som ett kallblodslopp och det är för kvinnliga körsvenner. Det blev ett fint startfält. Vi gör detta i samarbete med Travklubben Sleipner som har fixat en minnesgåva till samtliga körsvenner, samt hederspriser och hederstäcke.
Missa inte insamlingen som vi har startat i Carinas namn för forskningen kring ALS. Skänk gärna en slant för ett bra ändamål.

Winter Pony Classic
Wow! Winter Pony Classic gör comeback efter ett uppehåll och responsen blev fantastisk. 14 hästar anmäldes och det blir ett riktigt bra race att inleda dagen med. Var på plats redan 13.20 när ungdomarna kör. Ett stort tack till Wilma Gerklev och Stuteri G.W. som fixat täcken, priser m.m. till loppet!

Sören Lennartson
För andra året i rad pryder en häst tränad av Sören Lennartson omslaget till Winter Trot Classic. Även i år har Sören laddat för juldagens tävlingar och har tre hästar till start inom V75, samt ytterligare en i Damklubbens Ungdomsserie. I juletider håller vi på traditionerna med en seger igen. Eller hur Sören?

Hemmahästar
Förutom Sören har vi gott om hemmahästar ute på banan idag. Vi listar dessa på sidan 15 i travprogrammet och önskar samtliga stort lycka till!

Mats E Djuse
Förra tävlingsdagen tog Mats E Djuse en fyrling, vilket innebar att han nådde och passerade 1000 kusksegrar. Ett otroligt facit av en 25-åring! Fyrlingen innebar också att han i praktiken säkrat sitt andra championat på Umåker. Leder med 22-13 (och fler andraplatser) mot Ove A Lindqvist som är närmast bakom.

Tränarchampionatet
Det är tightare i tränarchampionatet. Öystein Tjomsland är i tät med 11 före Jan-Olov Persson på 10 (som dock inte har någon till start). Tredjeplatsen har Hanna Olofsson med 9, men med fler andraplatser. Hanna som brukar traditionsenligt leverera segrar under Winter Trot Classic, men ändå fördel Tjomsland.

Damklubbens Ungdomsserie
Danneros Jill Ivarsson sitter i en relativt stor ledning och hon är på väg mot sin andra titel. Försprånget är stort, men det finns teoretiska möjligheter för en trio att jaga ikapp. Förra året svängde det om i avslutningen när Lisa Gilljam spurtade till segern med familjens Mr Birkenstock – som för övrigt kommer till start även i år.

Biljetter och restaurang
Vi erbjuder förköp av entrébiljetter via wintertrotclassic.se för 100 kr, fram till och med julafton. På juldagen kostar biljetterna 150 kr och det går att köpa dessa antingen på webben eller i entrén på plats.
Restaurangplatserna såldes snabbt slut, men vi kan ännu erbjuda platser i logerna. Även här är det wintertrotclassic.se som gäller.

Ta bussen
Ta gärna bussen till tävlingarna. Den är gratis och avgår från Norrlandsoperan kl. 13.30 och 14.15. Sedan åter efter tävlingarna. Det är Tians Taxi & Buss som trafikerar den.

Tack Samu & Gunilla!
Det är alltid tråkigt att behöva tacka av någon, men både Samu Sundqvist och Gunilla Oscarsson har meddelat att de inte tänker förnya sina A-licenser vid årsskiftet. Vi tackar dem båda för deras insatser och hoppas att de finns kvar runt Umåker i någon form även i fortsättningen.

Tack Sture Janze!
I samband med förra tävlingsdagen tackade vi av Sture Janze efter otroliga 45 år som huvudstarter på Umåker. Han började som springpojke redan 1968, innan han klev in bland startpersonalen 1972. Sedan var han huvudstarter på Umåker från 1976 tills han fick backa till vice huvudstarter pga åldersreglerna.

Samarbetspartner och hedersgäster
Vi har ett gäng samarbetspartners på plats idag som vi vill hälsa lite extra välkomna. Sixt Biluthyrning, Umeå Hamn, ICA Gourmet, Norrmaskiner, Cronimet, UM Fastigheter, Lundqvists Måleri, Fronta, Visit Umeå, Johanssons Rör och Stuteri G.W.
Dessutom har vi hedersgäster på plats för att dela ut priser i Kurt Anderssons Minneslopp, El Suecos Minneslopp, Ess Express Minne, Lappbarrys lopp och inte minst Carina Jonssons Minneslopp.

Välkommen till Umåker!
God Jul/Fortsättning och Gott Nytt År!

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör