V75®: Sandras knockout – fick fira fyra gånger om

Ettan kom, tvåan kom, trean kom. Och fyran även så småningom.
Juldagens V75® från Umåker förvandlades till Sandra Erikssons stora show – efter att hon tagit en fyrling.
– Man saknar nästan ord, det är jättekul. Det har strulat och vi har haft problem, men nu levererade hästarna.


Sandra Eriksson fixade julklapparna själv på Umåker. Bodentränaren befann sig i huvudrollen när V75 Winter Burst® tog sin fortsättning under juldagen.
Sandra kunde vända hemåt med en kvadrupelseger på V75® i bagaget.
Segern som kanske värmde allra mest var den med Devils Tongue i snabbloppet. Den högkapable femåringen har haft oflyt med flera galopper på sistone, men fick nu återvända till vinnarcirkeln efter en fin insats.
Avgörandet kom redan varvet från mål. Devils Tongue fanns då lugnt placerad utvändigt ledande Maybach W.F men då Hector Sisu kom farande i full fart i spåren, såg Sandra sin chans och tryckte sig själv till ledningen. Efter den manövern var valacken omöjlig att fånga in.
– Det är kul. Det har känts som om hästarna haft lite halvtaskig form en tid utan att det funnits någon vettig förklaring till det, så det var skönt att få avsluta det här viset, sa vinnarkusken.
Något senare var det stallkamraten Grit Broddas tur att glänsa.
Stoet fick gå med i avancemanget redan varvet kvar för att spela ut sin egna attack mitt i den sista kurvan. Stenhårt i mål mellan flera hästar men Grit Brodda satte nosen först i Vinterstoet.
Segertåget var förstås inte över med det.
Sandra Eriksson behövde bara åka tillbaka till stallet och byta ut häst mot King of Djazz. Valacken ville inte vara sämre. Direkt fram i dödens och därifrån reglerade man bara fältet. King of Djazz försvann ifrån motståndarna med flera längder och en jublande glad tränare kunde kosta på sig segergest vid målpassagen.
– Nyp mig i armen! Egentligen är det mycket lättnad man känner, hästarna har ju inte riktigt levererat men nu funkade de. Och på isen också! Det brukar ju inte mina hästar alltid göra, sa Sandra.

Inledde segerfirandet med Bodins Bollinger
Eriksson hade dessutom redan inlett juldagseftermiddagen med bubbel.
Bollinger Bishop slutade som stor favorit i loppet och Maria Bodins fina fyraåring stod pall för pressen. Eller rättare sagt, hästen var inte ens in närheten av förlustfara. Sandra Eriksson styrde direkt till spets och över upploppet lämnade Bollinger Bishop konkurrenterna med flera längder. En imponerande seger som gjorde tränaren högst lättad.
– Jag har nog aldrig mått så dåligt under ett lopp någonsin, fan vad nervöst jag varit…Vi har aldrig vunnit på V75 tidigare, men nu fick det flyta på och det är så stort. Man blir nervös när han var så betrodd, men det är mycket som måste stämma, sa Maria Bodin med tårarna i ögonen.
Noteras bör att Sandra Eriksson även utanför V75 plockade en seger med Prins Modde och alltså totalt vann fem lopp under tävlingsdagen på Umåker.
Ess Express Minne blev tämligen odramatiskt. Och ett utfall helt i favoritspelarnas smak.
Efter att Robert Skoglund väl hittat till ledningen var det spel mot ett mål för det duktiga fyraåriga stoet Tekno Tana som bekvämt gled undan över upploppsrakan.
Ledningen hela vägen var segerreceptet även i det andra kallblodsloppet, Lappbarrys lopp.
Däremot betydligt hårdare i mål. Jens Erikssons Fyrkrafs anförde varje meter men en kvickt spurtande Edbest avslutade pilsnabbt. En blick på målfotot fick dock avgöra att ledaren hållit undan, för banans kuskchampion Mats E Djuse.
Robert Dunder har en riktigt fin treåring i Ice Cold Kent.
Valacken fick bida sin tid i andraspår, gick till full attack genom sista sväng och avväpnade med enkelhet en tapper Arpi Broline.
Spelarna var med på noterna. Sju rätt på V75 gav 743 kronor tillbaka. Sex rätt 22 kronor och jackpot på fem rätt. V75 WinterBurst fortsätter under annandag jul, traditionsenligt med tävlingar från Solvalla.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Publicerad måndag 25 december 2023. info@umaker.travsport.se