Fyra hemmasegrar

Trevliga förutsättningar för vintertrav på måndagskvällen och vi fick se fyra hemmahästar segerdefilera. Först Emma Jonssons Tekno Tora som kontrade till seger. Sedan passade Linn Andersson att ta karriärens första kuskseger bakom egentränade Mr Swish. Sören Lennartson visar att stallformen är intakt och plockade en seger med Gift From Love. Kvällen avslutades med att Malin Åbergs Borups Umami tog sista loppet.
Vi noterade en finsk dubbelseger för Hannu Torvinen/Kari Lehtonen som segrade med Juri Gagarin och en mycket tapper Bond Eagle.


web-8042.jpg

Tekno Tora (Mika Forss/Emma Jonsson) öppnade bra och kunde köras till ledningen efter dryga halvvarvet. Drog i någon längds ledning. Blev utmanad när de var inne på upploppet och hon såg slagen ut, men kunde kontra tillbaka och segra.

Juri Gagarin (Hannu Torvinen/Kari Lehtonen) tog direkt hand om ledningen från innerspåret. Fick öppna 1.24,2/500 och 1.21,5/1000. Ökade takten under slutrudan och gick undan til en ohotad seger.

M.P.Domino (John Östman/Jerker Bjurman) inledde en bit ner i andraspår, vilket blev tredje utvändigt. Gick på i tredjespår 800 kvar och fortsatte framåt för att pressa sig till ledningen med 400 kvar. Kunde sedan hålla undan till säker seger.

Mr Swish (Linn Andersson) öppnade bra och tog rygg på ledaren. Hängde med bra där. I utgången av slutsvängen bröt ledaren ut och luckan uppenbarade sig. Kopplade grepp, men blev utmanad. Ett rafflande upplopp, men när krutröken lagt sig ropades Mr Swish ut som vinnare och Linn Andersson bokfördes för sitt livs första kuskseger!

web-8267.jpg

Soccerbox (Jens Eriksson/Per Edström) öppnade snabbast av tilläggshästarna och tog rygg på den ensamma startästen. Där smög de med tills de gick ut på slutrundan. Då rundade de för att överta ledningen med 700 kvar. De drog i klar ledning hela vägen hem till en säker seger. Tredje raka!

web-8325.jpg

Luke Pike (Krister Söderholm/Patrik Sjöberg) öppnade mycket raskt bakom bilen och tog direkt hand om ledningen. Det kostade 1.13,9 första halvvarvet och i pigg stil nådde de varvet på 1.15,1. De fortsatte att grilla konkurrenterna hade en klar ledning när de svängde in på upploppet. Sista stegen tog det dock emot, men då var loppet redan över.

Gift From Love (Mats E Djuse/Sören Lennartson) backades ner i fältet från start och fick fjärde utvändigt. Gick på i tredjespår på bortre långsidan och tog sig snabbt framåt. Landade utvändigt ledaren mitt i slutsvängen och kunde koppla greppet direkt inne på upploppet. Höll säkert undan före bra spurtande konkurrenter.

Gone Fishing (Susanne H Osterling/Ulrica Håkansson) tog hand om ledningen. Ställde in tempot till 1.17,2/500 och kunde dämpa till 1.18,6/1000. Gick sedan ifrån konkurrenterna till en lätt seger.

Bond Eagle (Hannu Torvinen/Kari Lehtonen) öppnade snabbast bakom bilen och tog hand om ledningen. De öppnade halvvarvet på 1.13,4 för att kunna varva på 1.14,8. Sedan fick de hård press av utvändige Soul Tan och ledardon drog ifrån fältet. Bond Eagle stumnade lite sista biten, men kunde hålla undan ändå. Imponerande insats och ett plus även till Soul Tan som höll till tredjeplatsen.

web-8541.jpg

Borups Umami (Ulf Ohlsson/Malin Åberg) hittade andra utvändigt från sitt tillägg. Gick på i tredjespår på sista långsidan och kunde avancera sig till täten 400 kvar. Höll sedan odramatiskt undan till segern.

Foto: Jenny Rehnman
Text: Håkan Persson

Publicerad måndag 6 februari 2023. info@umaker.travsport.se