Ledaren: Händelserika tider

Här kommer Håkan Perssons ledare till travprogrammet inför tävlingarna måndag 6/2.
Det händer mycket på Umåker för dagen. Vi står inför ett byte av travbanechef när Ulf lämnar över stafettpinnen till Emilia. Dubbeltravet kommer att förändras och nu vet vi mer om hur vi kommer att göra med Damklubbens kväll. Här kommer en del information i ledaren.


Damklubbens kväll
Som tidigare kommunicerat, har vi till 2023 valt att inte köra dubbeltrav i samband med vår stora STL-dag med spel på V75 i maj. Istället kommer Damklubbens kväll att flyttas till fredag 28 april, vilket kommer att bli en riktigt fin tävlingsdag. Damklubbens Stora Fyraåringspris och Umåkers Treåringselit körs med 100 000 kronor i förstapris. Båda loppen är försök till Norrlands Elitserie. Som vanligt körs Damklubbens Kalla Pris och Ladies Race, samt rids Damklubbens Montélopp. Dessutom kommer finalen av Umåker Cup med 75 000 kronor i förstapris. Lägst 30 000 kronor i förstapris i samtliga lopp den kvällen. Boka in fredag 28 april!

Ny travbanechef
Vi tackar i skrivande stund av Ulf Nilsson för sin tid som travbanechef på Umåker. Ulf har bl.a. sett till att vi renoverat ett antal stallar, samt startat ett hästhotell och ordnat övernattningsrum. Rum som för övrigt hyrs ut under Rally Sweden. Vi har haft ett antal utmaningar, men du har alltid försökt tackla dessa med ett gott humör. Stort tack för den här tiden Ulf! Lycka till med det som kommer i din väg framöver, närmast ikväll med La Gioiosa som debuterar i din regi. Vi håller tummarna!
Det blev i förra veckan officiellt att Ulf kommer att efterträdas av Emilia Riström. Hon kommer närmast från en tjänst som arbetsledare på Svevia. Emilia börjar sin tjänst 20 mars. Varmt välkommen till Umåker och Sportkontoret!

Carina Jonsson
Vi nåddes av ett ledsamt besked den 12 januari när Carina Jonsson avlidit efter en tids sjukdom. Carina var stor traventusiast och hästälskare. Hon var som chefstjänsteman under en tid på Umåker en pionjär inom travsporten. Carina var under sin tid på Umåker med och startade upp den travskola som vi än idag kan vara stolta över på Umåker. För hennes insatser för den kallblodiga travhästen har hon belönats med Travklubben Sleipners guldnål.
Tack Carina för allt som du gjorde för Umåker, travsporten och den kallblodiga travhästen.

Förra tävlingsdagen
Schyssta kusken – Menhammar Stuteri gick till Mats E Djuse bakom Andtheraceisover. Välförtjänt till Mats som nu har kört 1650 lopp i rad, utan drivningsförseelse. Mats tog för övrigt en fyrling den tävlingsdagen.
Mästerkusken – Företagsresor i Boden blev en dramatisk tillställning när tömmen gick av för Mika Forss bakom Neo Sånna. Allt slutade, tack och lov, lyckligt. Vinnare blev Micael Melander som körde Gazoline.
Vi grejade en hemmaseger och den togs av Twins Lily (Mats E Djuse) som tränas av Sören Lennartson. Stoet tog sin andra raka seger, återigen på ett väldigt bra sätt.

Flap Setting
Malin Åbergs spännande nyförvärv, femårige Uncle Lasse-sonen, Flap Setting segrade direkt i regidebuten på Bergsåker. Det ledde direkt till utmärkelsen ”Månadens Häst” i januari på Umåker. Vi får se honom på Umåker för första gången ikväll i lopp 8.

Årets prisutdelning
Lördag 4 mars är det dags att hylla ”Årets” hästar och personer för prestationer utförda under 2022. En undersökning bland våra aktiva visade på att de föredrar en lite enklare tillställning med buffé och ett lägre biljettpris, än en tre-rätters-galakväll. Dessutom fanns en klar övervikt för att de aktiva (precis som förra året) ska få ut se vinnarna. Vi ska tillsammans skapa en trivsam kväll. Vi återkommer med detaljer om biljetter m.m., men se till att ha ritat in lördag 4 mars i almanackan.

Kvällens tävlingar
Vi bjuder på tio lopp ikväll. På förhand ser det ut som att det finns läge för ett antal hemmasegrar. Ett utmärkt tillfälle att starta upp veckan på är att besöka Umåker och boka plats (073-209 48 50, helst via SMS) i Travrestaurangen där vi erbjuder en prisvärd Tacobuffé för 199 kr, inkl. en öl/läsk. Välkommen till Umåker!

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör

Publicerad tisdag 31 januari 2023. info@umaker.travsport.se