Naomi Bros överlägsen

Dags för en uppdatering för de senaste dagarnas tävlingar. Vi har haft en segrare, treåriga Naomi Bros (Mikael Melefors) som segrade på Bodentravet i torsdags med Stefan Johansson i sulkyn. Under veckan har även Lyckseles Champion John Östman fortsatt att vinna lopp, vi adderar ytterligare två segrar sedan senast.


Naomi Bros (Stefan Johansson/Mikael Melefors) startade ensam från dubbla tillägg och var ikapp fältet precis innan de nådde halvvarvet. När de gick ut på slutrundan var hon den som först gick på i andraspår. Successivt avancerade hon framåt och kunde överta ledningen i mitten av slutsvängen. Då hade hon ett annat tempo än övriga. Hon fick snabbt flera längders försprång och utökade detta hela vägen till till en överlägsen seger med sju längder på 1.15,4v/2180m, via 1.13 sista halvvarvet. Det var ett lopp i Svensk Travsports Unghästserie för treåriga ston med 40 000 kronor i förstapris till ägarna Mikael Melefors & Kötthallen i Järfälla AB. Segertiden var ett tangerat banrekord med Dione K.S. från 2016.

Övriga pallplaceringar, samt kusksegrar under perioden

Hoting 11/7

 • John Östman segrade med Östersundshästen Donna Diesel (Andreas Karlsson) i ett lopp i Semesterserien som går på Lycksele, Hoting och Oviken.
 • Wild Gospel (William Strand/Stefan Dellbro) grejade tredjepriset kvällens första race.

Boden 13/7

 • Il Capitano Mearas (Samu Sundqvist) gjorde en bra insats, men kunde inte rå på ledaren. En andraplats värd 25 000 kronor blev utdelningen.
 • Twins Lily (Ulf Ohlsson/Sören Lennartsson) var ute i en spårtrappa för ston från spår 12 över kortdistans. Hon löste detta till en snygg andraplats, slagen med blott en hals och 25 000 kronor tickade in på kontot.
 • Priscilla Håleryd (Samu Sundqvist) startade i en spårtrappa förston och blev trea.
 • John Östman tog denna kväll en seger med finsktränade Pain Train (Petteri Kokko).

Hoting 14/7

 • Den avslutande dagen på Hotingtravet innebar triss i tredjeplatser för Umåkerhästarna.
  - Catch the Hook (Micael Melander/Mattias Berglund)
  - Modig Ripa (Moa Jovinge Kärrman/Robert Kärrman)
  - Jack Håleryd (William Strand/Linn Andersson)

Ber om ursäkt för om jag missat något i rapporteringen.
Skicka gärna in bilder på vinnarna, så kommer de med i vinnarrapporteringen.
Maila till hakan.persson@umaker.travsport.se

Fortsatt trevlig sommar!
Håkan Persson

 

Publicerad söndag 16 juli 2023. info@umaker.travsport.se