Nytt vinnarsvep!

Ny semesteruppdatering av senaste tiden vinnare.
Börjar i Lycksele med Norrlands Blomma (John Östman). Sedan på avslutningsdagen i Lycksele segrade både Källsjöviking (Mats Gällerstedt) och Patrick Silvio (Anna Näslund), samt att John Östman blev kuskchampion. I lördags blev det två segrar på Hotingtravets premiärdag. Queen Ofeverything (Jan Bergström) som kördes av Cornelia Arnqvist och Lill Elden (Robert Kärrman).


Norrlands Blomma (John Östman) öppnade bra och var med som fjärde häst inledningsvis vilket blev andra utvändigt. Vi ett ledarskifte dryga 1500 kvar fick de ta positionen utvändigt om ledaren. De satte in pressen på ledaren i slutsvängen och kunde koppla tidigt grepp. På upploppet blev de utmanade, men kunde säkert hålla undan till segern före bra avslutande Mailis (Stefan Johansson/Jan Öberg) som fick andrapriset längden bakom vinnaren som noterades för 1.34,7v/2140 i segertid. Förstapriset var på 15 000 kronor till ägarinnan Jennie Viklund. Dubbelt Umåker i topp!

Källsjöviking (Mats Gällerstedt) var ute i anrika Lars Matsons Minne och startade från flera tillägg. Hamnade också nere i kön, men det blev till slut tredje utvändigt. Gick på i tredjespår ca 600 kvar och fick tugga vidare ute i spåren genom slutsvängen. Inne på upploppet kopplades greppet 150 kvar till lätt seger före stallkamraten Stålviktor (Micael Melander/Mats Gällerstedt) som var slagna med 1,5 längd. Segertiden för Källsjöviking blev 1.24,5v/2200m. Här var det 40 000 kronor i förstapris till ägarna Tomas & Lennart Domeij och Tina Asplund. Stalldubbel till Gällerstedt!

Patrick Silvio (Jan Norberg/Anna Näslund) hittade ner i tredje utvändigt kort efter start, men efter ett ledarskifte blev det andra utvändigt istället. Där kunde de vänta till "bortre lång" med att sätta in attacken i tredjespår. I slutsvängen var de utvändigt ledaren och kopplade greppet direkt. Försvann ifrån motståndet till seger med åtta längder på 1.16,5a/2140m. Hästbussen i Umeå AB äger vinnaren som tjänade 25 000 kronor för sin seger.

Queen Ofeverything (Cornelia Arnqvist/Jan Bergström) debuterade på Hotingtravet och fick inleda i rygg på ledaren från sitt innerspår. Blev sedan tredje invändigt och då valde Cornelia att gå ut som första häst i andraspår och köra sig till ledningen knappa varvet från mål. Blev utmanad under slutrundan och det blev en rejäl upploppsduell, men Queen Ofeverything bara sträckte på sig till seger med en halvlängd på 1.19,2v/1660m. Debutsegern var värd 15 000 kronor för ägarduon Cornelia & Anton Arnqvist. Uppfödare är Felicia Bergström från Bygdeå.

Lill Elden (Robert Kärrman) hamnade nere i kön från sitt tillägg, vilket sedan blev först utvändigt när de framförvarande valt att gå ner på innerspåret. Lill Elden avancerade successivt framåt och kunde överta ledningen ca 1300 meter från mål. Hade några längders försprång ut på slutrundan och ökade försprånget hela vägen hem till en överlägsen seger som mättes till nio längder och klockan stannade på 1.27,8v/2480m. Här var dte 15 000 kronor till ägargänget Robert & Torgny Kärrman och Roland Sundström.

Övriga pallplaceringar, samt kusksegrar under perioden

Lycksele 4/7

 • Djärv Elden (Malin Viklund/Linn Andersson) var ute i finalen av Kallblodspokalen och grejade där en andraplats.
 • Just Celebration (Ove A Lindqvist/Sören Lennartson) var först tvåa i ett av försöken till Lyckselepokalen för att sedan ta tredjeplatsen i finalen.
 • Umeådelägde (Skogsro Konsult&Utveckling AB, m fl) Hotspot Simoni (Jenny Engfors/Hanna Olofsson) tog en seger i ett av kvällens lopp. Detta före Umåkerduon, Axel Palema (Malin Viklund/Helena Granholm) och Love Bass (Sören Lennartson).
 • Dessutom blev det en andraplats för Swish Cash (Stefan Johansson) och en tredjeplats för Deviljas Athena (Ove A Lindqvist/Mats Gällerstedt).
 • Sist men inte minst, även en kuskseger för Stefan Johansson bakom Skellefteåhästen Minimum Sector (Mikael Lindqvist).

Lycksele 7/7

 • John Östman fick dela segern i Lyckseleveckans näst sista lopp. I och med att Jon Snow Pellini (Lennart Frölander) lyckades med detta blev årets första kuskchampion i Sverige klar - John Östman! 15 starter gav fyra segrar, samt en andra- och en tredjeplats på Lyckseletravet.
 • I Sverker Karlssons Minneslopp blev det en andraplats för Vännfors Borken (Mats Gällerstedt) före trean Norrlands Blomma (John Östman).
 • Dessutom blev det andraplatser i Lyckselesprintern för hedershästen Eder Bob (Krister Söderholm/Anna Näslund) respektive Chrissies Melody (Stefan Johansson) i stoloppet.

Kaustinen 8/7

 • From the Mine (Tuukka Varis/Catarina Norqvist) startade i finska Gulddivisionen (Speedex & Nykänen Festivaali-Ajo). Där blev det en hedersam andraplats värd 3 500 euro bakom finske Hierro Boko (Hannu Korpi).

Hoting 8/7

 • Vance Avenue Alma (John Östman/Sören Lennartson) var slagna endast med en längd i stoloppet Gretels Vandringspris och fick med sig ett andrapris hem.

Skellefteå 10/7

 • Kallblodsdagen på Skellefteåtravet och där blev det en andraplats till Umåker genom Rickard af R.F. (Ida Olsson/Anne-Mari Fjällström) som startade i Järvsöfaks UngdomsCup - Svensk Travsports Kallblodsserie.

Ber om ursäkt för om jag missat något i rapporteringen.
Skicka gärna in bilder på vinnarna, så kommer de med i vinnarrapporteringen.
Maila till hakan.persson@umaker.travsport.se

Fortsätt trevlig sommar!
Håkan Persson

Publicerad måndag 10 juli 2023. info@umaker.travsport.se