Seger i Lilla Sprintermästaren 2023

Här kommer en ny uppdatering med ponnytrav från Boden, Hoting och inte minst Halmstad som körde Lilla Sprintermästaren! Där blev det Umåker seger genom Stenbydal's Lillja (Ella Ersson Svedelius/Alexandra K Strandberg)!


Torsdagen 6/7 var det dags för Lilla Sprintermästaren 2023.
Vi hade ett Umåkerekipage på plats i Halmstad för att delta i storloppet för fyraåriga kategori B-ponnyer. Det var Stenbydal’s Lillja och hennes ständiga följeslagare Alexandra K Strandberg och Ella Ersson Svedelius mfl som åkt den långa resan. De var på förhand det snabbaste ekipaget i loppet och kunde enkelt visa de andra vart skåpet skall stå. De blev spets och slut för Lillja och Ella som vann med många längder före tvåan. Segertiden blev snabba 1.56,8a. Mycket stort grattis!

Boden körde heldag 8/7, där hade vi ett Umåkerekipage på plats som slog till med en fin seger. Det var ingen mindre än Wilma Gerklev som börjat året bra. I Boden vann hon med sin egna uppfödning Grim Reaper G.W. Det var andra starten för ekipaget och därmed andra segern. Vann gjorde dem med många längder på 2.33,6g. Stort grattis!

Den 9/7 var det dags för ponnytrav i Hoting och det blev flera segrar för Umåkerkuskarna under dagen.

I lopp 4 segrade Nordgubben och Sandra Demby. De höll ledningen hela vägen från start till mål och vann med 1,5 längder. Segertiden skrevs till 1.58,9g. Stort grattis till en fin prestation!

Vendela Lång hade tre uppsittningar under dagen på ponnyer tillhörande Östersund. Det blev två stycken segrar och en tredjeplats. Vann gjorde hon i lopp 3 med Månstorps Opal (Jennifer Svegårdh) med många längder på tiden 2.09,9. Sedan slog hon till med ytterligare en seger i lopp 7 med NordanåkersHotSpot (Elin Nyblom) även där med många längder på tiden 2.21,6. Snyggt kört och grattis!

Framskjutna placeringar:

  • 2:a Ekslätts Purelove - Wilma Gerklev 1.49,9
  • 3:a Nordanåkers Eskil - Vendela Lång 2.55,2g
Bild: Stenbydal's Lillja
Foto: Alexandra K Strandberg 
Text: Alma Oskarsson 
 

Publicerad tisdag 11 juli 2023. info@umaker.travsport.se