Stor ponnyuppdatering

Vi backar hela vägen till torsdag 22/6 när det kördes trav på Dannero med Storloppet Midnattsspokalen. I årets ponnyupplaga av midnattspokalen hade vi ett Umåkerekipage som segrare!
Under veckan som gått har det varit massor med ponnytrav, både PEV och årliga Lycksele-dagen!
(Bild: Devil G.W. Foto: Wilma Gerklev)


Dannero

Tredje raka segern för Devil G.W. och Wilma Gerklev! Säsongen har börjat bra för umåkerekipaget som nu vunnit två storlopp i rad. De startade med 40m tillägg men var snabbt i kapp den ledande hästen, redan efter första sväng kunde de på ett säkert sätt överta ledningen. Sedan utökade de bara luckan till konkurrenterna och kunde styra loppet hela vägen till mål. Segermarginalen skrevs till många längder och vann gjorde dem på det nya rekordet 2.08,1. Stort grattis till en mycket fin prestation!

Även som tvåa i mål hade vi ett Umåkerekipage, Trolldalens Jax och Sandra Demby som gör ett mycket fint lopp och kommer in på det nya rekordet 2.04,9g.

Skellefteå

Framskjutna placeringar i Lilla Midsommarkransen, Skellefteå 24/6:

 • 2:a Ekslätts Purelove – Wilma Gerklev 1.52,4
 • 3:a Stenbydal´s Lillja – Ella Ersson Svedelius (Alexandra K Gustavsson) 1.55,7

Östersund

Förra veckan var det PonnyElitVeckan på Wången, en härlig och lärorig vecka för fjolårets segerrikaste ponnykuskar från respektive bana. Veckan avslutades med dubbeltrav på Östersund. Årets deltagare från Umåker var ingen mindre än Ella Ersson Svedelius, hon startade även båda dagarna på Östersund med faster Alexandras Vizzard Wee. Det ledde till en seger, en andraplats och en tredjeplats, wow! Vann gjorde dem under lördagens tävlingar i loppet ”Lilla Diamanthoven”. De startade längst bak i fältet men trots sina tillägg kunde de runda alla de elva andra ekipagen. Segertiden skrevs till det nya superrekordet 1.44,9g och vann gjorde dem med en nos. Stort grattis till fina prestationer!

Framskjutna Placeringar Östersund:

 • 2:a Pollypuff – Vendela Lång 2.06,1ag
 • 2:a Vizzard Wee – Ella Ersson Svedelius (Alexandra K Strandberg) 1.46,0
 • 3:a Vizzard Wee – Ella Ersson Svedelius (Alexandra K Strandberg) 1.46,6

Lycksele

Under söndagen kördes det årliga ponnytravet i Lycksele. Vi hade som vanligt många Umåkerekipage på plats, så roligt!

Dagens första Umåkerseger kom redan i det andra loppet, där genom debutanten Min Lilla Amberley och Bianca Sandberg. Det blev en seger redan i debuten för ekipgaet, dessutom kusken Biancas första seger! Vann gjorde dem med 3 längder och segertiden blev 2.45,5g. Snyggt kört och stort grattis!

Redan i lopp fyra kom nästa seger för Team Umåker, där genom Trolldalens Jax och Sandra Demby som verkligen var på hugget! Det blev en seger med sju längder och segertiden skrevs till 2.02,6g som även blir det nya rekordet. De fortsatte att dundra på i ekipagets för dagen andra start och slog till med en dubbelseger när de vann även lopp 8. Där blev segermarginalen 5 längder och segertiden 2.02,8g. Mycket stort grattis! En dubbelseger ledde även till att Sandra blev delad Kusk Champion 2023 i Lycksele. Det var inte illa, vilken toppendag för Sandra och Jax!

Det blev ytterligare en seger till Team Umåker under dagen, det genom travskolans Guldhagens Kolga och Moa Lindgren (Linnea Lundgren). De dundrade till ledningen där de sedan fick de snabbare tilläggshästarna utvändigt, men lyckas svara ut från ca 600m kvar och hela vägen in i mål. Vann gjorde de till slut med en längd och segertiden skrevs till 2.16,5 som även blev det nya rekordet! Stort grattis!

Framskjutna placeringar Lycksele:

 • 2:a Bäckdalens Grace – Natalie Brunell (Sandra Brunell) 2.58,1
 • 2:a Beth – Vendela Lång 2.46,2g
 • 2:a L.G.J.S.Gusten – Alvie Långström Colliander 1.15,1g Nytt Rekord!
 • 2:a Slättmarkens Ambra – Emilia Andersson (Emma Rehn) 3.01,9
 • 2:a Tolängas Medley – Vendela Lång 1.59,3g Nytt rekord!
 • 3:a Bäckdalens Kiara – Natalie Brunell (Sandra Brunell 3.09,4
 • 3:a Ekslätts Purelove - Wilma Gerklev 1.51,5g

Vi vill även passa på att gratulera ytterligare två kuskar som kört sina första lopp i Lycksele. Stort grattis och snyggt kört säger vi till Stina Malm och Ingrid Möller. Hoppas vi får se er mer på banorna framöver!

imagehff08.png

Bild: Trolldalens Jax och Sandra Demby
Text: Alma Oskarsson

Publicerad tisdag 4 juli 2023. info@umaker.travsport.se