Triss i vinnare

Skellefteåtravet körde lunchtävlingar i måndags och det blev hela tre segrar till Umåker. Först ut Cemonroc de Coeur (Erica Sandström) som var starkast i ett långlopp. Sedan var Somebody's Destiny (Stefan Johansson) starkast i en spårtrappa. Tävlingarna avslutades med seger för M.T.Sollentuna (Thomas Lindbom) som avgjorde i en tight slutstrid.
Noterbart var att de var Umåkerhästar även närmast bakom vinnarna i samtliga tre segerloppen!


Cemonroc de Coeur (Malin Viklund/Erica Sandström) startade från innerspår och fick ett lopp i rygg på ledaren. Där kunde de sitta lugna under loppet, tills luckan uppenbarade sig när de svängde in på upploppet. Då klev han fram och kopplade greppet i god tid före mål till busenkelseger med fyra längder på 1.15,5a/2640m. Det var 25 000 kronor i förstapris till Stall Ess. Ett dubbelt grattis till tränaren Erica Sandström som nyligen fyllde 50 år! Andraplatsen till Rossi Palema (Sandra Eriksson/Thule Jonsson) som kördes i ledningen.

Somebody's Destiny (Jan Norberg/Stefan Johansson) startade i tredje ledet och hamnade naturligt nere i kön från start. Det blev till slut femte utvändigt. Gick med i anfall via tredjespår när de gick ut på slutrundan. Landade utvändigt ledaren i slutsvängen och pressade. Kopplade greppet 150 kvar och höll sig först hela vägen hem till seger med en halv längd på 1.14,4a/2140m. Äger gör Hans Nordqvist, m fl och de belönades med 25 000 kronor i förstapris. Uppfödare är Nina Linnatie. Här togs andraplatsen av Patrick Silvio (Micael Melander/Anna Näslund) som visade fortsatt form.

M.T.Sollentuna (Krister Söderholm/Thomas Lindbom) startade från tillägg och hamnade bland köhästarna, men det blev femte utvändigt. Gick på som första häst i tredjespår 950 kvar och det bet bra. Var framme utvändigt ledaren 600 kvar och pressade på ledaren genom slutsvängen. Hade ett litet grepp, men fick svar av ledaren. På upploppet var det tre hästar i bredd, men M.T.Sollentuna höll nosen före till mållinjen och segrade på 1.16,7v/2160m. Här var det 10 000 kronor i förstapris till ägarna Thomas & Elisabeth Lindbom. Slagen endast med nos, det var tvåan Lass Caviar (Micael Melander/Thomas Lindbom) som gick stora delar av loppet utvändigt ledaren och kämpade storstilat hela vägen hem till knapp målfotoförlust.

Skicka gärna in bilder på vinnarna, så kommer de med i vinnarrapporteringen.
Maila till hakan.persson@umaker.travsport.se

Fortsatt trevlig sommar!
Håkan Persson

Publicerad torsdag 20 juli 2023. info@umaker.travsport.se