Två vinnare och en Kriteriefinalist

Ny uppdatering. Sen förra gången har vi räknat in två vinnare. I lördags segrade Supply Duct (Sören Lennartson) i ett försök till Breddloppsmästaren på Solänget. Ikväll på Skellefteåtravet segrade Inferno Sisu (Anna Näslund). Däremellan klämmer vi också in en Kriteriefinalist! Vännfors Borken (Mats Gällerstedt) kvalade i måndags in till Svenskt Kallblodskriterium.
Bilden: Supply Duct, Vännfors Borken och Inferno Sisu


Solänget 22/7

Supply Duct (William Strand/Sören Lennartson) tog hand om ledningen från sitt innerspår. Fick öppna halvvarvet på 1.15,5 för att sedan varva på lite i överkant 1.16. Drog i pigg stil och kunde gå undan till en säker seger på 1.15,5/1640m, två längder före In Control (Ricky Eklund/Catarina Norqvist) som följde med bra där bakom - långt före de övriga. Supply Duct ägs av Äntligen Pågång HB, m fl och förstapriset var värt 10 000 kronor. Dessutom fick dessa två, samt Solid Silver (Jan Norberg/Stefan Johansson) en biljett till finalen i Breddloppsmästaren samma kväll. Supply Duct och In Control blev tyvärr oplacerade, Solid Silver ströks.

Gift from Love (William Strand/Sören Lennartson) grejade en tredje plats i sitt försök av Breddloppsmästaren och fick en finalbiljett, men tvingades tyvärr strykas från finalen.

Dannero 24/7

Vännfors Borken (Mats Gällerstedt) var ute i ett försök till Svenskt Kallblodskriterium och tog där en snygg tredjeplats, vilket även innebar en biljett till finalen som avgörs på Dannero - söndag 6 augusti med 500 000 kronor till vinnaren. Ägare och uppfödare är Sven Olaf Nordli. I finalen startar de från spår 7.
Det finns fler Umeå-intressen i finalen. I samma försök debuterade Sjö Prinsen (Tom Erik Solberg/Öystein Tjomsland) med att direkt segra. Hästen ägs av BN Dental Holding AB från Umeå.

I Kriteriestoet startar Guli Stina (Henrik Svensson/Anders Wallin) efter en seger i försöket. Hon är uppfödd av Fredrik Andersson som numera huserar i trakterna av Hudiksvall, men även Umeåbaserade HB Anderssons Hästar är med som uppfödare till finalisten som även hon tävlar den 6 augusti om ett förstapris på 500 000 kronor.

Skellefteå 26/7

Inferno Sisu (Rikard N Skoglund/Anna Näslund) spetsade i ingången av första sväng. Det kostade 1.12,2 första halvvarvet och de fick dämpa något till 1.13,0 på varvet. Han drog i pigg stil genom slutsvängen och kunde segra på spända linor med 1,5 längd på 1.14,2a/1640m. Här var det 30 000 kronor i förstapris till Hästbussen i Umeå AB som äger vinnaren.

Bottnas Impuls (Per Linderoth/Lena Åström) var ute och stångades i STL Klass II. Det gjorde han med den äran och blev trea, knappt slagen om andrapriset.

Skicka gärna in bilder på vinnarna, så kommer de med i vinnarrapporteringen.
Maila till hakan.persson@umaker.travsport.se

Fortsatt trevlig sommar!
Håkan Persson

 

Publicerad onsdag 26 juli 2023. info@umaker.travsport.se