Ponnytrav på hemmaplan

Under lördagen kördes det ponnytävlingar här på Umåker. Vi hade många hemmahästar till start i dagens åtta lopp. Det blev många fina placeringar för Team Umåker och Wilma Gerklev kammade hem en dubbelseger. Vi hade även 6 st debuterande kuskar, så roligt!


Redan i lopp 1 slog Wilma till med en seger. Där genom Grim Reaper G.W. som segrade i debuten. Wilma har både fött upp och tränat hästen som hon själv körde till seger. Vann gjorde dem på tiden 2.32,8g efter ett spännande upplopp där segermarginalen skrevs till en halslängd. Stort grattis och fortsatt lycka till!

Dagens andra seger kom i lopp 3, där vann Ekslätts Purelove också med Wilma Gerklev i sulkyn. Stark inledning av säsongen för detta ekipage som inlett med två raka. Segermarginalen skrevs till två längder på tiden 1.52,6. Snyggt kört!

Framskjutna placeringar:

  • 2:a Lilla Myy – Alva Sallinen (Linda L. Sallinen) 2.20,8g
  • 2:a Bella Ljadas – Lo Sallinen (Linda L. Sallinen) 3.05,8g
  • 2:a Nordgubben – Sandra Demby 2.02,2g
  • 3:a Bäckdalens Kiara – Natalie Brunell (Sandra Brunell) 3.06,4g
  • 3:a Guldhagens Kolga – Moa Lindgren (Linnea Lundgren) 2.20,2g
  • 3:a Trolldalens Jax – Sandra Demby 2.07,6g

Vi vill även passa på att gratulera My Knekta, Cornelia Hedberg, Wilma Nilsson, Alicia Brömster, Nike Aidanpää och Felicia Hellström till licensen och även ert första lopp. Bra jobbat och vi hoppas se er på banorna framöver!

Vi hade även två ekipage på plats i Östersund under dagen för att köra de två insprängda ponnyloppen under Östersunds STL dag. I Kat A loppet segrade Vendela Lång tillsammans med hemmahästen NordanåkersHotspot (Elin Nyblom). Vann gjorde dem på de nya rekordet 2.20,8 och segermarginalen skrevs till många längder. Stort grattis!

Bild: Ekslätts Purelove & Wilma Gerklev
Foto: Sophie Nyblom
Text. Alma Oskarsson

Publicerad tisdag 13 juni 2023. info@umaker.travsport.se