Ponnytravresultat

I lördags, 3/6 var det ponnytravtävlingar på Bergsåker. Vi hade några Umåker ekipage på plats för att tävla under dagen. Det blev en seger för Stenbydal's Lillja och Ella Ersson Svedelius. Dessutom körde Solänget ett insprängt lopp på Nationaldagen och där fick vi också en seger genom Devil G.W. och Wilma Gerklev.


I det sjätte loppet på Bergsåker blev det en seger genom den segervana trion Stenbydal’s Lillja, kusken Ella Ersson Svedelius och tränaren Alexandra K Strandberg. Det blev ett spännande lopp där de hade många tillägg att ta ikapp men in mot målinjen kunde de ta sig förbi de sista av de andra nio ekipagen och vinna med 2,5 längder trots sina 160m tillägg. Segertiden skrevs till 1.53,8 som också är det nya rekordet! Stort grattis!

Idag har det körts Nationaldagstrav på Solänget med ett insprängt ponnylopp. Vi hade ett ekipage från team Umåker på plats för att delta i ponnyloppet, de slog dessutom till med en seger. Vann gjorde Devil G.W. och Wilma Gerklev som slog till med en spets och slut seger! Segrade gjorde dem på det nya rekordet 2.11,1 och segermarginalen skrevs till 6 längder. Stor grattis till en fin seger!
Extra kul för Wilma som är både uppfödare, tränare och kusk!

Framskjutna placeringar på Bergsåker:

  • 2:s Slättmarkens Ambra - Emilia Andersson 2.55,8ag NYTT REKORD!
  • 3:a Vizzard Wee - Ella Ersson Svedelius (Alexandra K Strandberg) 1.47,2ag 
Bild: Stenbydal's Lillja och Ella Ersson Svedelius 
Text: Alma Oskarsson

Publicerad tisdag 6 juni 2023. info@umaker.travsport.se