Vännfors Borken - spets och slut

Det var kvällstrav på Skellefteå ikväll och det blev en Umåkerseger genom 3-årige kallbloden Vännfors Borken med sin tränare Mats Gällerstedt i sulkyn. De ledde loppet från start till mål och vann enkelt.


Vännfors Borken (Mats Gällerstedt) spetsade direkt från start och drog i stor ledning till halvvarvspasseringen som nåddes på 1.34. De dämpade något och konkurrenterna kunde nosa honom i ryggen när de varvade i underkant av 1.35. Ledaren fick åter några längders ledning när de gick ut på slutrundan. I slutsvängen blev han utmanad, men försvarade sig och drog sedan undan när de svängt in på upploppet till en lätt seger med fyra längder på 1.33,9v/2140m. Det var 20 000 kronor i förstapris i loppet som var ett Svensk Travsports Inskolningslopp. Ägare och uppfödare till vinnaren är Sven Olaf Nordli i Vännäs.

Noterat:

  • Vi noterade två andraplatser för Luka Modric (Jan Norberg/Anna Näslund) respektive Catch the Hook (Sandra Eriksson/Mattias Berglund), samt även en tredjeplats för firma Norberg/Näslund genom Inferno Sisu.

HP

Publicerad måndag 5 juni 2023. info@umaker.travsport.se