Bottnas Impuls tillbaka i vinnarcirkeln

Idag har det både lunchtravats på Dannero och breddtravats på Skellefteåtravet. Vi hade representanter både i nord och syd. Det blev en seger till Umåker genom Bottnas Impuls (Lena Åström) med en glad hästskötare (Anders Nilsson) på bilden. William Strand körde till segern och tog en kuskdubbel, vilket även Stefan Johansson grejade.


Bottnas Impuls (William Strand/Lena Åström) tog rygg på ledaren och kunde sitta lugn tills det blev ett ledarskifte halvvarvet från mål. Då rundade de den tidigare ledaren för att återfå positionen som andra häst på innerspår. I utgången av slutsvängen kom attacken och i början av upploppet kopplades segergreppet till en lätt seger med tre längder på 1.16,3v/2640m. Det var 10 000 kronor i förstapris till ägarna i Anders Nilsson & Lena Åström AB. Här var Gurra Palema (Jan-Erik Erikson/Thule Jonsson) tvåa, före trean Ride Away (Antero Heinonen/Lena Johansson) som avslutade bra efter en inledande startgalopp.

Noterat:

  • William Strand fixade en kuskdubbel i och med att han segrade med Dannerohästen M.G.Braxen (Per-Arne Lindström). Hingsten är uppfödd i Nedre Mesele utanför Vindeln av Linda och Erika Lövgren.
  • Stefan Johansson kuskdubblade även han via Skellefteåhästarna Aim for the Sun (Mikael Lindqvist) och Waffle (Leif Eriksson).
  • Vi noterade andraplatser för både Lady Wac O.C. (Stefan Johansson/Anders E Sandström) och Red Jamie (Jan Norberg/Anna Johansson), samt tredjeplatser för duon Moe Tyr (Stefan Johansson/Linnéa Vestin) och Axel Palema (Jan-Erik Erikson/Helena Granholm).
  • Från Dannero noterar vi en kuskseger för John Östman bakom Skellefteåhästen Ivarsviking (Nicklas Lundgren).
  • I Ådalen avslutades lunchtävlingar med en ägar- och uppfödarseger för MLs Husbilar KB från Sävar när Queen of Fashion (Micael Melander) skar mållinjen som en helt överlägsen vinnare.

HP

 

Publicerad tisdag 23 maj 2023. info@umaker.travsport.se