Inför V75® (dubbeljackpot): Bästa hästen kommer från norr?

Kanske är det läge att chansspika i det första loppet på lördag.
Umåker kör V75® som kryddas med en dubbeljackpot på saftiga 63 miljoner och Maybach W.F. från Boden lär köras offensivt.
– Jag tycker nog att vi har den bästa hästen och hoppas att hans första större seger ska komma nu, säger Bodenamatören Madelene Wikstén.


Det blev en lättfunnen rad på V75® på Åby och utdelningen uteblev på fem och sex rätt.
Pengar som ska delas ut nu på lördag i stället där 63 miljoner kronor väntar på en ensam vinnare med sju rätt.
Madelene Wikstén har en riktigt fin häst i femårige Maybach W.F. En bjässe som stallet har höga tankar om.
I höstas reste norrbottningarna ner till Malmö för ett derbykval som slutade med en fjärdeplats. Under 2022 blev det också två försök i V75 med en tredje- respektive fjärdeplats som resultat.
Nio segrar på 27 starter och 677 500 kronor insprunget är facit så här långt i karriären för hästen som dras med kvalsterallergi.
I år har Maybach W.F. startat på kontinuerligt under vinter och tagit tre segrar och två andraplatser.
Bodenamatören Madelene Wikstén:
– Allergin är anledningen till att jag startade igång honom tidigt i år så att vi ska kunna prova oss för vad och se vad som fungerar. Han är ju allergisk mot inomhuskvalster. Men hur det sedan fungerar med pollen på våren, om har det någon negativ effekt överhuvudtaget på den här kvalsterallergin? Vi vet ju inte. Det är det som är det luriga i det hela, säger Madelene Wikstén.

"Han är riktigt bra i grunden"
För tre veckor sedan körde Ove A Lindqvist hästen till en överlägsen seger i ett enklare lunchlopp på Umåker. Från ett spår åtta bakom bilen körde sig Lindqvist till ledningen efter 600 meter och försvann ifrån motståndet till en överlägsen seger.
– Det blev säkert. Hästen är ju riktigt bra i grunden, säger hon.
V75-1 är ett lopp i bronsdivisionen i Svenska Travligan. Ett riktigt fint lopp där Daniel Wäjerstens 7 Chitchat hunnit med att segra i ett försök och en final i klass II under vintern och blir spelfavorit.
– Jag tycker att vi har den bästa hästen. Om Maybach är fullt frisk och i form som han verkar vara – då ska det vara bra möjligheter att leda från start till mål. Allt verkar bra med allergin men säker kan man inte vara. Det är tyvärr yttre saker som ibland kan göra att han inte presterar som folk förväntar sig säger Madelene Wikstén.
Innerspåret är ett bra läge i lördagens voltstart alltså?
– Det kan inte bli bättre, jag tycker att det är ett helt suveränt spår. Han är startsnabb. Från början av hans karriär var han betydligt rappare ut i voltstart än med autostart. Han är en stor och lite klumpig häst men har nu vuxit i kostymen och då har även startsnabbheten bakom bil kommit, säger Bodenamatören.
Du startar en häst inom ramen för V75 på lördag och ni blir ett följe som åker ner tillsammans med Maybach W.F. och en annan häst från stallet. Ska den där V75-segern komma nu?
– Det hoppas vi på, för det är han värd. Ingela Nilsson (med på bilden) jobbar hos mig och åker med. Henrik Näsvall (också med på bilden) är Maybachs bästa vän och följeslagare som aldrig missat ett lopp hästen gjort. Henrik har några egna hästar inhyrda på gården hos oss och hjälper oss med allt möjligt och vill givetvis inte missa den här viktiga starten, säger Madelene Wikstén.
Ove A Lindqvist tippar hästen etta i kusktipsen Fem Tippar V75 och borde ha siktet inställt på ledningen...
– Jag lägger mig inte i Oves taktik. Men jag är rätt säker på att han vill köra i ledningen –det är ju närmaste vägen till mål. Inga ändringar. Vi kör som vi gjorde senast: barfota runt om, med helstängt huvudlag och en vanlig vagn.

Publicerad onsdag 10 maj 2023. info@umaker.travsport.se