Ledaren: Francesco Zet kommer!

Håkan Perssons ledare från travprogrammet till våra STL-tävlingar på lördag.
"Vi har dukat för travfest och vi gästas av fantastiska hästar. Det känns otroligt roligt att få bjuda publiken på dessa stjärnor när STL kommer till Umåker. Godbiten för undertecknad var när Daniel Redén meddelade att Franceco Zet kommer.
Wow, vilken grej!"


Vilka race!
Överlag är det riktigt fina race i programmet. Det krävdes över 1000 startpoäng för att komma med i klass II, klass I, Brons och Diamantstoet (Vincennes Stolopp). Klassen på Vårbjörken (kallblodsloppet), Silver och Guld duger också ”mer än väl”. Undertecknad är mycket nöjd med vad vi sportsligt sett har att erbjuda denna tävlingsdag.

UM Fastigheter Guldbjörken
Återigen blev det ett kanonrace. Daniel Redén och Örjan Kihlström jagar tredje raka. I år är det Kriterievinnaren Brambling som är deras vapen. Utmanare saknas inte. Vi vet vad Very Kronos kan göra när han travar. Global Badman och Power, båda nu med lopp i kroppen. Dessa blev dock avslagna senast på Umåker av Hector Sisu. En rysare med rätt resa.

Berth Johanssons Memorial – Ramirent
För första gången har vi ett samarbetsavtal kring detta ärofyllda lopp. Vi säger välkommen till Ramirent som kommer att vara vår partner de tre kommande åren. Tre av deltagarna var finalister i Svenskt Travderby, varav vinnaren Francesco Zet är den ena. Det är riktigt bra!
Lite smolk i bägaren var att det ”plötsligt” försvann sju hästar från anmälningslistan kort före anmälningstidens utgång. Det gjorde att det endast blev fem startande och därmed placerar ATG loppet (med rätta) utanför V75-kupongen. Ingen har gjort något regelbrott, men vi tycker såklart att det är tråkigt att loppet inte blev fullt när det är så fina pengar att tävla om.

Francesco Zet
Han förtjänar ett eget kapitel, men det är riktigt häftigt att vi får se en sådan häst på Umåker. Kullens kung som 3- och 4-åring! Nu startar han upp 5-åringssäsongen på Umåker. Kanske ett led i matchningen mot Elitloppet om två veckor? Hur som helst en fantastisk häst som ska bli mycket intressant att följa, här och i framtiden.

INAB – Vårbjörken
Titelförsvararen Månlykke A.M. och Gunnar Melander är tillbaka för att försvara sin titel från förra året. Han utmanas bl.a. av Pydin som hittat fina formen och Gorm som Svante Båth bevisar att han även kan träna kallt. Desto roligare att vi får in kallblodsloppet på V75-kupongen.

Hemmahoppen
Vi har två hemmahästar på V75-kupongen att heja fram. Tyvärr drog båda tråkiga utgångslägen. I V75-4 startar Sören Lennartson-tränade Twins Lily med nummer 11. Sedan har vi i V75-avslutningen Rossi Palema som Thule Jonsson tränar från bricka 10.

Uppvisningslopp
Vi upprepar förra årets succé med ett uppvisningslopp. Startfältet i år. Titelförsvararen Hans Lindberg, kommunalråd Umeå. Utmanarna är Anders Blomberg (vd, Björklöven) och Fredric Andersson (lagkapten, Björklöven).
Loppet kommer att köras ca 18.00, mellan lopp 9 och 10. Då är banan stängd för värmningar, tills loppet gått i mål.

Dubbeljackpot
För våra spelare kan vi locka med en dubbeljackpot på V75. ATG beräknar att det ska finnas runt 63 miljoner kronor i sjurättspotten denna lördag. Vi har haft några ”enklare” omgångar på Umåker de senast åren. De fyra senaste åren har det varit jackpot på ”femmorna” motsvarande tävlingsdag. Loppen känns jämnare överlag i år och utdelningen borde kunna gå högre. Hur som helst, så blir det bättre betat för sjuorna – än i en omgång utan jackpot.

Samarbetspartners
Detta är en mycket viktig tävlingsdag för oss att även vara ett skyltfönster för våra samarbetspartners. Jag har nämnt UM Fastigheter, Ramient och INAB som varit oss trogna under lång tid denna tävlingsdag. Dessutom har vi med oss Sixt, Fronta, Åbyns Bygg, Ford Carstedts, Serneke, Renthall, LMT Maskin & Transport, Lundquists Måleri, Torbjörn Sundh Entreprenad och Stora Coop Ersboda. Stort tack till er alla och hjärtligt välkomna!

Välkommen!
Vi har som sagt dukat för travfest. Förutom detta kommer det att finnas barnland för våra yngsta besökare. Restaurangtält som Rökstugan BBQ och Bryggverket tar hand om. Det finns även matvagnar på plats. Gå in och köp förköpsbiljetter på travfest.se, så kostar det 100 kr om du köper senast fredag, istället för 150 kr som det kostar på lördagen. Slår avslutningsvis ett slag för gratisbussarna som går från Norrlandsoperan. Nu kör vi!

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör

Publicerad måndag 8 maj 2023. info@umaker.travsport.se