Trippelt Umåker i Skellefteå

Söndagen 21/5 var det dags för ponnytrav i Skellefteå. Det märks att ponnytravsäsongen har dragit i gång på riktigt då vi hade många Umåker ekipage på plats för att tävla under dagen. Många taggade ponnykuskar körde till flera fina placeringar under dagen, dessutom tre segrar till Umåkers ponnylag. Snyggt kört!


Dagens första Umåkerseger kom i dagens andra lopp där det blev trippelt Umåker på pallen. Det längsta strået drog Zicko KL och Olle Bergdahl som vann loppet med många längder. De körde bestämt till ledningen redan i loppets början och kunde sedan glida undan till en säker seger. Vann gjorde dem på nya rekordet 2.18,8g, andra segern för Olle Bergdahl och egentränade Zicko KL, stort grattis!

I dagens fjärde lopp kom den andra Umåkersegern, där genom fjolårets kriterievinnare Stenbydal´s Lillja och Ella Ersson Svedelius (Alexandra K Strandberg). Trotts sina många tillägg gjorde de ett toppenlopp där de passerar alla 11 övriga ekipage och tar ledningen in på upploppet där de kunde köra till en säker seger. Segermarginalen skrevs till 4 längder och segertiden blev det nya rekordet 1.56,1. Snyggt kört och stort grattis!

Den tredje Umåker segern för dagen kom i dagens femte lopp, där genom Ekslätts Purelove och Wilma Gerklev. Det var ekipagets första seger tillsammans i årsdebuten. Efter en tuff upploppsduell vann de med ett huvud före tvåan. Segertiden skrevs till snabba 1.51,1g, stort grattis!

Framskjutna placeringar:

  • 2:a L.G.J.S.Gusten - Alvié Colliander Långström 2.17,4 NYTT REKORD!
  • 2:a Hyltansstjärnskott - Alma Oskarsson (Linnea Lundgren) 2.05,1g NYTT REKORD!
  • 2:a Vizzard Wee - Ella Ersson Svedelius (Alexandra K Strandberg) 1.48,5
  • 3:a Snorkfrööken - Lo Sallinen (Linda L Sallinen) 2.23,6 NYTT REKORD!
  • 3:a Trolldalens Jax - Sandra Demby 2.05,8g

Bild: Zicko KL och Olle Bergdahl
Foto: Sophie Nyblom
Text: Alma Oskarsson

Publicerad torsdag 25 maj 2023. info@umaker.travsport.se