Twins Lily var starkast

Skellefteåtravet körde tävlingar ikväll och vi fick en seger med oss hem till Umåker. Det var Sören Lennartson-tränade Twins Lily som motsvarade favoritskapet och kunde vinna, trots ett lopp som första häst i andraspår.


Twins Lily (Mats E Djuse/Sören Lennartson) hade spår mitt bakom bilen och öppnade okej, men kunde inte komma ner i andraspår och fick backa ner mitt i fältet. Det blev sedan en position som första häst i andraspår, trots allt. Djuse avancerade successivt framåt medan de körde tufft i täten, vilket kostade en 1.08-öppning. Twins Lily kände lite på ledaren i slutsvängen, men kunde då gå ner och samla lite extra mod till upploppet. Då kom attacken och Twins Lily kunde enkelt koppla greppet 100 kvar till säker seger med en längd på 1.15,9a/2140m. Det var 20 000 kronor i förstapris till ägarna i Team New Star HB från Tavelsjö.

Noterat:

  • Stefan Johansson tog en kuskseger bakom Skellefteåhästen Forte Å. (Mikael Lindqvist). Det var Stefans sjunde årsseger som kusk och därmed har han redan tangerat fjolårets segerantal.
  • Borups Umami (John Östman/Malin Åberg) grejade en andraplats i "högsta klassen", slagna av Krakas med en halv längd.

HP

Publicerad tisdag 2 maj 2023. info@umaker.travsport.se