Ledaren: Emilia, Malin och Stella

Här kommer Håkan Perssons ledare från travprogrammet inför kvällstävlingarna på torsdag.


Välkommen Emilia
Dessa rader skrivs före helgen, men på måndag (20/3) kliver Emilia Riström in på Sportkontoret som ny travbanechef. Hon är faktiskt den fjärde kvinnan i den rollen på Umåker. Carina Jonsson, Lena Johansson och Kajsa Gustavsson har hunnit före. Finns det någon travbana som slår det? Hjärtligt välkommen till Umåker, Emilia!

Ordförandebyte
Travsällskapet höll sitt årsmöte i början av månaden och då valdes Malin Åberg till ny ordförande. Hennes tidigare plats som vice ordförande har Mattias Larsson övertagit. Ny ledamot i styrelsen blev Johan Amsköld. På mötet avtackades Anders Nilsson som tidigare varit ordförande de senaste fyra åren. Tack Anders för den här tiden, och vi önskar Malin lycka till!

Hemsidan
Umåkers hemsida har fått en ny avdelning under ”Sport”, ”Banrekord & rubriklopp”. Där har vi även samlat Champions m.m. Kolla gärna in på sidan som byggts som en lokal avdelning till Kurt Anderssons livsverk qhurth.com.
Kuriosa inför kvällens tävlingar. En av Bokli Rapp N.O. eller Hallsta Vinnex kan ikväll bli historisk. Ingen av de hästar som segrat i Lappbarrys lopp har ännu vunnit lopp, efter den segern. Bryts det ikväll?

Prisutdelning
Vi har också hållit en kväll med prisutdelningar på Travrestaurangen där vi hyllade hästar och personer från 2022. Det var ca 130 gäster och stämningen var mycket god. Pristagarna redovisas på annan plats i travprogrammet. Grattis alla pristagare! Tack till alla besökare!

STL-dagen med spel på V75®
Planeringen är igång och vi hoppas mycket på den dagen. Glädjande är att UM Fastigheter med Leif Danielsson i spetsen fortsätter att vara huvudsponsor och därför kör vi i år igen, UM Fastigheter Guldbjörken. Mats Utter har i princip redan sålt klart samtliga lopp den dagen. Det var bara några mindre detaljer kvar att lösa, så trycket på att vara med är högt.
Vi planerar för att släppa biljetterna och restaurangplatserna en månad före tävlingsdagen som är lördag 13 maj. Håll utkik runt 13 april för biljettsläppet!

Kvällens tävlingar
Det börjar våras i luften, vilket också gör att startlistorna kittlar allt mer. Mest kittlar ett försök till Sleipner Cup för fyraåriga kallblodsston. Vi får se läckra Lannem Stella (dotter till superstoet Lannem Silje) som segrade i Kriteriestoet möta bl.a. norska Oaks-vinnaren Pave Faksa T.M. Vad kan hemmahoppet Lia Lykke (Årets treåring på Umåker!) i sin årsdebut?
Det är flera intressanta lopp ikväll och för spelarna tycker jag att vi komponerat en spelvärd V64-kupong.

Travrestaurangen och Bistron
Både Travrestaurangen och Bistron håller öppet ikväll med fullständiga rättigheter. På Travrestaurangen erbjuds en smaskig och prisvärd mexikansk buffé. Passa på att boka bord på 073-209 48 50 (helst via SMS).

Välkommen till Umåker! Vi har fri entré och fri parkering ikväll!

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör