Stålviktor och Flap Setting

Det blev två Umåkersegrar när det lunchtravades på Bodentravet idag. Först visade sig Stålviktor (Mats Gällerstedt) vara den starkaste när han vann den tunga vägen. Sedan ville inte Flap Setting (Malin Åberg) vara sämre när han tuffade i tredjespår sista 1100 metrarna till segern.
(Bilden: Stålviktor och Signe Eriksson)


Stålviktor (Micael Melander/Mats Gällerstedt) fick en bra start från tillägg och var uppe utvändigt ledaren i första sväng. Där fick han göra grovjobbet resten av loppet. I slutsvängen såg körande Micke Melander ut att ha koll på händelserna, men inne på upploppet fick de envist svar från ledaren. Kort före mål kopplade dock Stålviktor segergreppet och höll undan till segern med en halv längd på 1.27,5v/2160m. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägarna i Johnny Löthberg Konsult AB som även är uppfödare till vinnaren.

Flap Setting (Jenny Engfors/Malin Åberg) startade från tredje ledet bakom bilen i en spårtrappa och hamnade nere i fältet som femte häst i andraspår. De attackerade som första häst i tredjespår 1100 kvar. På bortre långsidan gick de starkt och avancerade framåt, men blev kvar i tredje genom svängen och in på upploppet. De stretade emot invändigt, men kort före mål kopplades greppet. Flap Setting segrade med X längder på 1.16,1a/2140m. Skogsro Konsult&Utveckling AB äger vinnaren som tjänade 25 000 kr. De deläger även tvåan i loppet, Hotspot Simoni (Hanna Olofsson).

Noterat:

  • Det blev två snygga andraplatser för Catch the Hook (Stina Sjöberg/Mattias Berglund) och Hanna Avenue (Jessica Erlandsson).

HP

Publicerad fredag 17 mars 2023. info@umaker.travsport.se