Arpi Broline och Re Vital segrade

Det blev två hemmasegrar under kvällens tävlingar. Först ut av dessa var Arpi Broline (Jan Norberg/Lars-Erik Persson) som hittade tillbaka till vinnarcirkeln igen. Sedan gjorde Re Vital (Stefan Johansson/Anne-Mari Fjällström) detsamma efter en tuff strid på upploppet.
...men kör själv då! gick till Trooper och Jessika Sidbäck som vann loppet för andra gången. Hederspriset var en pall KRAFFT-foder!


Waffle (Ellen Karlsson/Leif Eriksson) öppnade bra för att hitta ner i rygg på ledaren. Fick smyga med till upploppet och där kom luckan. De kopplade greppet 100 kvar och vann säkert.

Arpi Broline (Jan Norberg/Lars-Erik Persson) klev säkert iväg från start och lade sig som första häst i andraspår en bit ner i fältet. Tog sig successivt framåt för att landa utvändigt ledaren med ca 1,5 varv från mål. De övertog ledningen 600 kvar och gick ifrån til en enkel seger.

Enjoy Beaufort (Jenny Engfors/Hanna Olofsson) satt en bit ner i andraspår, vilket blev 4e utvändigt. Gick på via tredjespår 850 kvar och levererade en bra långsida. Tog sig fram utvändigt ledaren i slutsvängen för att koppla segergreppet på upploppet. Höll undan och grejade en stalldubbel när Delilah Leejs spurtade in till andraplatsen.

Re Vital (Stefan Johansson/Anne-Mari Fjällström) öppnade raskt bakom bilen och tog hand om ledningen, även om de blev utmanade. De blev på nytt pressade genom slutsvängen och in på upploppet där det blev en upploppsduell som stod och vägde, men Re Vital höll undan till knapp seger.

Trooper (Jessika Sidbäck) tog en säker start för att sedan köra fram som första häst i andraspår. Pressade ledaren 650 kvar för att kort senare ta över ledningen dryga halvvarvet från mål. Höll säkert undan för Kane Beuckenswijk

Serious Sam (Jens Eriksson) hamnade en bra bit nere i kön från sitt kluriga utgångsläge. Gick med i tåget som avancerade i tredjespår 1200 kvar. Kom ner i andra utvändigt på sista långsidan. Fick fritt när det blev ett ledarskifte och kunde gå upp utvändigt ledaren i utgången av slutsvängen. Greppet kopplades mitt på upploppet till säker seger.

Norheim Tulla (Ingvar Nyberg/Öystein Tjomsland) öppnade snabbast av tilläggshästarna och var med som tredje häst. Gick fram utvändigt ledaren med drygt 800 meter från mål. Övertog ledningen knappa halvvarvet från mål och gick undan till en mycket enkel seger.

Foto: Jenny Rehnman
Text: Håkan Persson

Publicerad torsdag 23 november 2023. info@umaker.travsport.se