Ledaren: Kallbloden i fokus

Här kommer Håkan Perssons ledare till fredagens travprogram.
"Höstens stora tävlingsdag är här. Kallbloden är i fokus med fyra finaler i Norrlands Elitserie där vinnarna erhåller 100 000 kr i förstapris. Vi kör även Kung i Norr för högsta klassen av kallblodsgrabbar, samt Umåkermästaren för varmblod. En kanonkväll att vänta!"


Eld Kevins lopp
Ett på förhand jämnt lopp. Ensam från dubbla tillägg startar ”sagohästen” Guldhagens Pirat. Hans tränare Carl-Gustav Andersson från Tierp tog sin licens så sent som förra året – 73 år ung. Under året har de två segrar i 100 000 kr-lopp och jagar här sin tredje. Hemmafärgerna försvaras av duon Vännfors Borken (Mats Gällerstedt) och Guli Theo (Stefan Johansson).

Troll Kevins lopp
Jan-Olov Perssons Juni Blixt får nog ta rollen som favorit här. Han har gjort det bra i försöken till Norrlands Elitserie och kommer i full form. Senast vann han på svenskt rekord, trots galoppinslag. Grim (Mats Gällerstedt) försvarar hemmalaget och startar från grunddistansen.

Lars Öströms Stolopp
För första gången körs loppet som en final i Norrlands Elitserie. Stona är utspridda från fem distanser och det känns väldigt ovisst om vem som kommer att stå som segrare här. Ett fint startfält!

Polkettas lopp
Ett fint stolopp som sig bör. Stjärnblomster (Jan-Olov Persson) har segrat i de två senaste upplagorna och jagar tredje raka titeln. Från hemmalaget kommer Vännfors Stjärna (Mats Gällerstedt) och hon kan mycket väl ta en framskjuten placering.

Kung i Norr
Dessutom har vi kryddat kvällen med Kung i Norr för högsta klassen av de kallblodiga grabbarna. Solängethästen Zargo (Marine Holmgren) har två färska STL-segrar och stöter på Tekno Jerven som gör comeback och debut i regi Öystein Tjomsland. Här har vi två hemmahästar med i matchen, Lill Elden (Robert Kärrman) och Don Viking (Stefan Dellbro).

Umåkermästaren
För varmbloden lockar vi främst med Umåkermästaren med startande från tre distanser. Det brukar bli rafflande och hemmahoppen står till Lass Caviar (Lars-Erik Jakobsson) och Cemonroc de Coeur (Erica Sandström).

BBQ Buffé, underhållning och buss
På Travrestaurangen dukar Rökstugan BBQ upp en välsmakande buffé. Efter tävlingarna kommer trubadurerna Demoll Duo att stå för underhållningen på Travrestaurangen. Boka bord via rokstuganbbq.se/bokabord. Det kommer att gå buss tur och retur mellan Operaplan och Umåker.

ATG Live och Intern-TV
Ikväll testar vi ett pilotprojekt på Umåker tillsammans med TR Media. Vi kommer att ”hotta upp” bankanalens sändning i ATG Live, så ni som inte besöker banan bör välja Umåkers sändning. För er som är på plats kommer den sändningen att gå ut i Intern-TVn.

Tävlingsprogram 2024
På baksidan av programmet finns tävlingsprogrammet för 2024. Tyvärr tappar vi tre tävlingsdagar till nästa år. Det är väldigt tråkigt och speciellt kännbart blir det eftersom våra grannbanor också tappar travdagar. Vi vet förutsättningarna och får göra det bästa ut av det. I mitt tycke har vi en bra kvalité på tävlingsdagarna. Två dagar med spel på V75®, en fredagkväll med spel på V86® och två söndagar med spel på Grand Slam 75®. I övrigt blir det mycket fokus på fredagarna, hela nio fredagkvällar med spel på V64® och fredagslunch. Avslutningsvis, så jobbar vi självklart med att försöka få fler tävlingsdagar till 2025.

Strykningar via användarkontot
Sedan några veckor tillbaka är det möjligt att stryka sin häst själv via sitt användarkonto med bank-id på travsport. Observera att det bara går att göra fram till kl. 9.00 på tävlingsdagen. Efter 9.00 är det som vanligt att man behöver kontakta arrangerande bana. Det behöver man även göra om det handlar om ”icke-veterinära orsaker”, exempelvis transporthinder.

Städ- och trivselkväll
Onsdag den 15 november kommer vi att köra en kombinerad städ- och trivselkväll. Först samlas vi kl. 18 för en timmes puts och fix, innan vi äter middag och följer V86-tävlingarna. Vi hoppas på en trevlig kväll! Det finns en QR-kod i en annonsplugg för detta på sidan 9 i travprogrammet.

Årets prisutdelning
En annan trivsam aktivitet är när vi ska dela ut våra priser till de som varit mest framgångsrika under året. Det har inte beslutats om i vilken form det kommer att ske, men se till att boka in lördagen den 2 mars i kalendern.

Winter Trot Classic
Vår fina och vintriga tävlingsdag som infaller traditionsenligt på juldagen. Planeringen för dagen är igång och vi hoppas att det ska bli ett fint evenemang även i år. Frågorna om bordsbokning har kommit i en strid ström, men nu har vi klart med biljettsläppet. Vi kommer att släppa restaurangplatser och biljetter för detta evenemang torsdagen den 16 november, kl. 9.00. Både travfest.se och wintertrotclassic.se är två länkar som kommer att pekas till försäljningen som ligger under Tickster.

Hedersgäster
Ikväll hälsar vi ett speciellt välkommen till Kevin Bäckström och Per & Anna-Klara Öström! Kevin kommer såklart att vara prisutdelare till vinnarna i Eld Kevins och Troll Kevins lopp som den delägare i ”Kevin-hästarna” han var. Per och hans fru Anna-Klara kommer att dela ut priser till vinnarna av Lars Öströms Stolopp och Polkettas lopp. Per i egenskap av son till Lars Öström och som fd. delägare i Polketta. Hjärtligt välkomna!

Detsamma till samtliga aktiva, besökare och funktionärer som kommer till Umåker denna fredagskväll!

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör