Samu Sundqvist lägger ner sin tränarverksamhet

Vi har tyvärr nåtts av ett jättetråkigt besked. Vår A-tränare Samu Sundqvist kommer inte att förnya sin proffslicens vid årsskiftet. Samu har varit varit tränare på Umåker i drygt två år.


Till tidningen Västerbottningen säger Samu att det inte är resultaten som gör att han slutar. Han skickar även ett tack till Umåker och alla hästägare som har ställt upp under åren. 
– Jag har funderat på det här ett längre tag och insett att proffstränarjobbet tar för mycket tid, kräver för mycket jobb vilket min familj och då främst sjuåriga dottern blivit lidande av. Familjelivet har planerats utifrån hästarna vilket blir fel.

Håkan Persson som är sportsligt ansvarig på Umåker mister ännu en A-tränare.
- Det är naturligtvis jättetråkigt. Jag skulle påstå att Samu är en av de skickligaste travtränarna i Norrland. Vi vet alla vad han lyckades med under tiden hos Stall Ratu. Jag respekterar Samus beslut och att han vill ägna mer tid för dottern och sambon.
- Ett sånt här besked kan aldrig komma lämpligt, men det gör att vi måste ytterligare intensifiera jakten på ny tränare till Umåker. Nu finns det ett jättefint stall inne på Umåker, redo att ta över.

Vi på Umåker hoppas att Samu kommer att fortsätta med ett antal hästar i B-tränarregi och önskar honom stort lycka till!

Publicerad fredag 17 november 2023. info@umaker.travsport.se