Kuskdubbel för William Strand

Vi körde breddtävlingar på lördagskvällen på Umåker och William Strand slog till med en dubbelseger. Båda Umåkertränade, Twins Lily (Sören Lennartson) och delägde Rupie (Linn Andersson). Linn Andersson slog också till i sulkyn när hon styrde Lena Johansson-tränade Mr Perfect till seger. Dessutom blev det hemmaseger även för Xanthis Fortune (Jan Norberg/Malin Åberg) och i ponnyloppet för Månstorps Magnum (Alice Broman), samt en kuskseger för Stefan Johansson med Solängethästen Moe Kan (Stig L Nilsson).


Månstorps Magnum (Alice Broman/Linnea Lundgren) körde om ledningen, men fick gå utvändigt om ledaren. I slutsvängen kopplades greppet och Måntorps Magnum kunde hålla undan till segern.

Moe Kan (Stefan Johansson/Stig L Nilsson) tog direkt hand om ledningen och kontrollerade loppet fram till upploppet. Då utmanades han av B.W.Prinsessan som såg ut att koppla greppet, men Moe Kan kontrade och gick vinnande ur upploppsduellen.

Rupie (William Strand/Linn Andersson) öppnade bra från springspår och tog hand om ledningen. Fick öppna 1.23,7 första halvvarvet och 1.21,7 på varvet. Sedan ökades tempot och han kunde hålla undan seger i debuten på bra sätt.

Eyes of Fire (Catharina Stattin) fick ett lopp i andra-tredje utvändigt. Gick på i tredje halvvarvet från mål och kunde överta täten i utgången av slutsvängen. Utmanades, men försvarade sig och höll undan till segern.

Mr Perfect (Linn Andersson/Lena Johansson) satt i kön från sitt tillägg, men körde fram utvändigt ledaren med 700 meter från mål. Fick tugga i tredjespår, men kopplade greppet när de svängde in på upploppet och vann enkelt.

Xanthis Fortune (Jan Norberg/Malin Åberg) kördes till ledningen när de gick in i första sväng. Fick öppna halvvarvet på 1.19,4, men kom till varvet på 1.16,7. Drog sedan undan till en enkel seger. 

Lill Alfred (Amalia Larsson/Klas Wahlberg) startade från dubbla tillägg och sladdade en bit bakom fältet. Fick kontakt med varvet kvar. Fortsatte invändigt och var framme i ledarryggen i slutsvängen. Luckan kom och Lill Alfred utmanade om segern. Kort före mål kopplades också greppet.

Twins Lily (William Strand/Sören Lennartson) inledde utvändigt ledaren, men kunde över ta tätpositionen med 1,5 varv från mål. Fick styra och ställa en bit. Kunde sedan gick ifrån till en enkel seger på bra sätt.

High Hope Laday (Tilde Eriksson/Kjell-Ove Eriksson) tog direkt hand om ledningen. De stämplade av mellantiderna 1.14,8/500 och 1.14,9/1000. På upploppet blev de rejält utmanade sista biten, men kunde hålla undan till segern med en nos.

Bluejeans N.Go On (Ida Olsson/Ulrica Håkansson) kördes till ledningen efter ett halvvarv som öppnades på 1.21,6. Sedan varvade de på 1.19,8. De kontrollerade tillställningen fullständigt därframme och när sista 500 avslutades via 1.14,3 joggade de enkelt undan till en lätt seger.

Foto: Jenny Rehnman
Text: Håkan Persson

Publicerad lördag 14 oktober 2023. info@umaker.travsport.se