Bilder från lunchtravet

Idag lunchtravades det på Umåker. Dagens mest överlägsna segrare var fyraårige Tåga Elden som Malin Viklund körde. Tränas av Micael Melander som även fick vinna själv med egentränade Mellby Interest. Dubbelseger som kusk blev det för Ove A Lindqvist som segrade med Mill Eragon och Right Vibes.


Eld Perla (Jan Ove Olsen) startade från tillägg och inledde i andraspår en bit ner. Fick en rygg som hjälpte till att successivt avancera framåt. De blev först utvändigt varvet kvar. Ledaren diskvalificerades för passgång ca halvvarvet från mål och de kunde bara ligga utvändigt den och bevaka segern som måltvåa - en god bit före de övriga.

Dwayne Zet (Mats E Djuse/Oscar Berglund) kördes till ledningen. Blev utmanade, men kunde försvara sig och nådde halvvarvet på 1.10,8. Sedan varvade de på lite lugnare 1.13,7. Det blev desto snabbare avslutning och Selmer I.H. utmanade rejält. Det blev hårt i mål, men Dwayne Zet höll sig främst på målfotot.

Mill Eragon (Ove A Lindqvist/Anders Lundqvist) kördes tidigt fram utvändigt ledaren, men blev avlöst 1500 från mål. Blev åter först i andraspår 800 kvar när hästen framför galopperade. Satte in pressen på ledaren på sista långsidan och genom slutsvängen för att kunna koppla greppet inne på upploppet. Säker seger. Rejäl insats.

Storspjuver (Jens Eriksson) kördes fram utvändigt ledaren. Började pressa ledaren varvet kvar. Kopplade grepp på upploppet till en enkel seger.

Tåga Elden (Malin Viklund/Micael Melander) kördes till ledningen strax innan halvvarvspasseringen och kunde dra i sitt tempo. Blev helt ensam i slutsvängen och joggade ifrån till helt överlägsen seger med massor av längder.

Sandsjöns Avicii (Ingvar Nyberg/Öystein Tjomsland) kördes till spets i första sväng. Öppnade 500 meter på 1.12,6 och varvade sedan på 1.16,1. Såg ut att ligga på en del. Fick press, men försvarade sig och kunde sedan gå undan till en lätt seger. Bra insats.

Mellby Interest (Micael Melander) kördes direkt fram utvändigt ledaren och fortsatte sedan till spets efter 500 meter som öppnades på raska 1.11,5. De fick dämpa till 1.14,9 på varvet. De utmanades, men svarade och höll undan till säker seger.

Right Vibes (Ove A Lindqvist/Kyösti Långström) satt nere i kön. Kom fram fint på innerspår på sista långsidan till andra invändigt. Fick oväntat fritt när ledaren bröt ner på säkerhetsspåret. Kunde spurta till säker seger.

Foto: Jenny Rehnman
Text: Håkan Persson

Publicerad fredag 27 oktober 2023. info@umaker.travsport.se