Ponnytravpokalen 2023

I helgen har det körts ponnytrav i Östersund, det var deras sista heldag med ponnytävlingar för i år och då hade de ställt i ordning för Ponnytravpokalen 2023. Några Umåkerekipage var på plats i Östersund och visade sig som vanligt från sin mest taggade sida, flera fina placeringar blev resultatet!


Vendela Lång hade inte med sig någon egen starthäst till Östersund men hade under dagen två uppsittningar, båda var bakom östersundstränaren Elin Nybloms hästar. Vendela inledde dagen med en andraplats bakom Nordanåkers Eskil på tiden 2.58,5. I dagens nionde lopp var det dags att sitta upp bakom NordanåkersHotspot i dagens snabbaste klass för kategori a ponnyer. Där blev den en enkel seger med många längder på tiden 2.21,8. Stort grattis till fina prestationer!

I dagens tionde lopp vann Ekslätts Purelove och Wilma Gerklev. Ett ekipage som är flitigt med bland de främsta placeringarna, på elva starter i år har hon varit bland de tre första tio gånger varav fem är segrar! De startade loppet med 20 m tillägg och kunde koppla greppet på upploppet där de vann med 2,5 längder. Segertidens skrevs till 1.51,0g, stort grattis!

Bild: NordanåkersHotsport & Vendela LångText: Alma Oskarsson

Publicerad måndag 2 oktober 2023. info@umaker.travsport.se