Vinst i Norskt Derby

I helgen var Stenbydal´s Lillja och hennes följeslagare hela vägen till Varig Orkla Arena i Norge för att tävla i norskt derby för 4-åriga kategori b-ponnyer. Ekipaget slår till med ytterligare en seger!


Ytterligare en lång resa för Stenbydal´s Lillja (Ella Ersson Svedelius/Alexandra K Strandberg) som denna gång varit till Norge och Varig Orkla Arena. Hon tog ledningen direkt från start och hade genast 20-30 meter till de andra ekipaget. De satte upp ett högt tempo och utökade ledningen för varje steg. Helt själva in på upploppet kunde de defilera in den sjunde årssegern på tio starter. De var helt överlägsna över mållinjen när resten av ekipagen inte hunnit sig in på upploppet och segermarginalen skevs till många längder. Vann gjorde dem på tiden 2.02,9 som även blev nytt banrekord för 4-åriga ston. Stort grattis till hela kretsen runt denna superponny!

I helgen har vi även haft ett insprängt ponnylopp på hemmaplan under våra breddloppstävlingar på lördagskväll. Vann där gjorde travskolans Månstorps Magnum och Alice Broman (Linnea Lundgren). Vann gjorde dem med 4 längder och segertiden skrevs till 2.57,3. Det var även kusken Alice första seger, stort grattis!

Bild: Stenbydal´s Lillja, Ella Ersson Svedelius & Alexandra K Strandberg mfl.Text: Alma Oskarsson

Publicerad tisdag 17 oktober 2023. info@umaker.travsport.se