Två segrar på Dannero

Under torsdagen lunchtravades det på Dannero och det blev två Umåkersegrar. Först segrade Somebody's Feeling (Stefan Johansson) som tog sin andra raka seger. Sedan ville inte Fly Bird Fly (Marita Oskarsson) vara sämre, utan flög till seger efter sen lucka.


Somebody's Feeling (Stefan Johansson) startade från springspår på tillägg och kom med en väldans fart från start och var framme utvändigt ledaren i första sväng. Fick dock svar och kunde backas ner i rygg på ledaren. 600 kvar började Stefan leta sig ut i andraspår och kunde sedan fortsätta ut i tredje för en attack. Gick en bra slutsväng och kopplade greppet när de svängt in på upploppet. Gick undan till seger med 2,5 längder på 1.16,6v/2160m. Det var 20 000 kronor i förstapris till ägargänget med Hans Nordqvist i spetsen. Nina Linnatie är uppfödare till fyraåringen som vuxit upp hos Marita Oskarsson i Östergård utanför Vännäs...som tog en tränarseger med...

Fly Bird Fly (Micael Melander/Marita Oskarsson) öppnade bra, men fick svar och testade liksom Somebody's Feeling ett lopp i ledarryggen. I slutsvängen var Melander sugen på att hitta fritt, men det såg tjockt ut åt alla håll. 100 kvar kom äntligen luckan och då "flög fågeln" snabbt mot mållinjen. Stoet hann fram och vinna med halsens marginal på 1.17,1v/1640m. Marita och Anders Oskarsson äger Bird Parker-stoet som tjänade 10 000 kronor.

Noterat:

  • Treåriga Fiddlers Bitch (Stefan Johansson) gjorde karriärens andra start och grejade en andraplats.

Text: Håkan Persson
Foto: Marita Oskarsson

Publicerad torsdag 7 september 2023. info@umaker.travsport.se