Vinnarsvepet

Då undertecknad haft semester, kommer här ett vinnarsvep med de senaste vinnarna. Glädjande nog hela sju till antalet, plus lite annat smått och gott! Stort grattis till er alla!


Boden 14/9

Inga vinnare på Bodentravet, men det är absolut värt att nämna två fina prestationer.

 • Naomi Bros (Ove A Lindqvist/Mikael Melefors) gjorde en kanonfin insats och blev tvåa i Breeders' Crown-försöket för 3-åriga ston. Den var värd 55 000 kronor och en plats i semifinalen på Solvalla senare i höst. Innan dess väntar Svenskt Trav-Oaks med försök på söndag och förhoppningsvis en final den 14 oktober.
 • Catch the Hook (Stina Sjöberg/Mattias Berglund) grejade en fin tredjeplats ett ett långlopp.

Dannero 17/9

Incontrol (Stefan Johansson/Catarina Norqvist) startade från bakspår och det blev tredje utvändigt när fältet formerat sig. När de kom till varvningen kom Incontrol farandes i hög fart ute i tredjespår. Blev kvar därute genom svängen, men kunde koppla segergreppet direkt som de svängde in på upploppet. En lätt seger med fem längder på 1.16,5v/1640m. Den var värd 10 000 kronor för Catarina Norqvist som är ägare, uppfödare och tränare till vinnaren.

Lass Caviar (Jan Norberg/Lars-Erik Jakobsson) startade från innerspår, men fick ta rygg på ledaren inledningsvis. Efter ett halvvarv gick Norberg ut för att köra sig till ledningen med dryga 1,5 varv från mål. Varvet gick på 1.19,5, men tempot ökades något till en början för att sista halvvarvet öka desto mer och Lass Caviar fick några längders försprång. Vann lätt med fem längder på 1.17,1v/2140m. Lars-Erik Jakobsson & Monica Bäckström äger vinnaren som belönades med 10 000 kronor.

 • Järnäs Jänta (Eva Alstermark) fick trafikproblem i slutsvängen och dessutom en galopp, men kunde ändå avsluta bra till en tredjeplats.
 • Janne Norberg segrade även med Lome Silje (Malin Strinnlund) och tog därmed en kuskdubbel.

Skellefteå 21/9

Monster Flamma (Stefan Johansson) var ute och debuterade, men öppnade raskt direkt till ledningen. Det blev 1.38,4/500 och 1.36,1/1000. Med dryga halvvarvet från mål fick de press, men försvarade sig. När de svängde in på upploppet hade de fått sig några längder tillgodo och kunde hålla undan till seger med 2,5 längd på den något tunga banan. Segertiden skrevs till 1.35,4v/2140m och förstapriset var på 20 000 kronor. Det är Stall Flamma som äger det treåriga stoet.
I samma lopp blev det en andraplats till bra avslutande Nordfaks (Ove A Lindqvist/Mats Gällerstedt).

Re Express (Krister Söderholm/Rolf Rehnmark) visade på startsnabbhet och kördes direkt till ledningen. Det blev 1.19,3/500, men då fick de inte sitta i fred längre utan fick press. De försvarade ledningen och kom till varvningen på 1.17,4. På upploppet blev det utmanade av hästar både invändigt på stretchen och utvändigt i banan, men Re Express höll undan till seger med nosens marginal på 1.18,0v/2140m. Även han var en treårig debutant som segrade direkt. Det är Rolf Rehnmark som äger och det var 40 000 kronor i förstapris.

 • Vi har redan nämnt en andraplats för Nordfaks, men adderar ytterligare tre andraplatser för Umåkerekipage denna dag. Sounds Easy (Stefan Johansson/André Andersson), Norrlands Blomma (John Östman) och Xanthis Fortune (Jan Norberg/Malin Åberg).

Solänget 23/9

Bottnas Impuls (William Strand/Lena Åström) var ute i ett B-tränarlopp där de startade från tillägg och hamnade mitt i fältet inledningsvis. William körde till efter dryga halvvarvet och landade utvändigt ledaren med knappa 1,5 varv från mål. Under slutrundan pressade de på ledaren för att enkelt koppla greppet med drygt 100 meter kvar och gå undan till en säker seger med en längd på 1.15,3v/2160m. Här belönades ägarna Anders Nilsson & Lena Åström AB med 35 000 kronor i förstapris. Detta var femåringens fjärde årsseger.

 • Vi noterade framskjutna placeringar via två andraplatser genom Swish Cash (Stefan Johansson) och Radiographicimage (Jessika Sidbäck/Mattias Berglund), samt en tredjeplats för Nuclear Håleryd (Wilma Greklev).
 • Stefan Johansson noterades för kuskseger 27 för året när han segrade med Cash T.J. (Mikael Lindqvist).
 • Blackvillage stable HB från Umeå grejade en ägarseger när deras Slotts Inger (Anders K Moberg) tog karriärens första seger.

Dannero 24/9

Henri Sisu (Mats E Djuse/Anna Näslund) fick en bra start från tillägg och hittade tredje utvändigt. Där kunde de sitta kvar tills 600 kvar. Då gick de på i tredjespår och där blev de kvar genom slutsvängen. När upploppet nalkades kopplades greppet och hålla undan till segern med en halv längd på 1.15,7v/2160m. Hästbussen i Umeå AB äger sexåringen som kunde lägga till 25 000 kronor på sitt konto.

Energy Kronos (Micael Melander/Malin Åberg) startade från innerspår, men siktade in sig på ett lopp i rygg på ledaren. Där kunde de bida sin tid till halvvarvet återstod. Då tog de sig ut i andraspår och utmanade ledaren genom slutsvängen. Inne på upploppet kopplades greppet 150 meter från mål och de höll motståndet minst en längd bakom sig när mållinjen passerades på 1.16,7v/2140m. Treåringen som här tog karriärens första seger ägs av Skogsro Konsult&Utveckling AB och det var 40 000 kronor i förstapris. 

 • Hedershästen Eder Bob (Mats E Djuse/Anna Näslund) fortsätter att plocka fina slantar. Här blev det en tredjeplats och han har nu passerat 150 000 kronor insprunget i år, 2,4 miljoner totalt.

Uppfödarframgångar

Justpaymybills (Pinja Puustinen) kör ett framgångsrikt segertåg i Finland. Under denna period har det blivit ytterligare två segrar, 16/9 och 22/9. Det var årssegrarna 8 och 9 på endast 13 starter. Det är Heidi Hiltunen som har fött upp och leasar ut den fyraårige segermaskinen. Med hans nio årssegrar är han mest sannolikt den vinstrikaste svenskfödda varmblodshästen hittills under 2023. Spännande fortsättning följer.

 • Skicka jättegärna bilder på era vinnare, om ni vill synas.
  Till detta vinnarsvep hade jag bara fått bilder skickade till dessa två.
 • OBS! Ponnyuppdatering kommer. Här har vi stora nyheter att förmedla, håll ut!

Håkan Persson

Publicerad söndag 24 september 2023. info@umaker.travsport.se