Ledaren: Damklubbens kväll

Vi är framme vid en av årets trevligaste tävlingsdagar, Damklubbens kväll. Umåkers Damklubb har i vanlig ordning gjort en massa saker för att öka trivseln och sätta lite extra touch på denna tävlingskväll. Både för publika besökare och även för aktiva med deras hästar. Varmt välkommen till Umåker!


Umåkers Damklubb
Det börjar redan i entréhallen där det bjuds på bubblande dryck och choklad. Sedan kommer Stefan Holmgren från "Frusna vägar" med sin bärgare att finnas på plats under kvällen. Stefan kommer även att leda defileringen till Damklubbens Stora Fyraåringspris. Det kommer att bli Quiz på Travrestaurangen, där det ikväll dukas upp en rökfrossa. Damklubben sponsrar ikväll det nämnda fyraåringsloppet, Ladies Race, Damklubbens Kalla Pris och Damklubbens Montélopp. Traditionsenligt delas även ”Damklubbens specialare” ut till samtliga segrande kuskar under kvällen. 
På stallbacken delas morötter ut till samtliga startande hästar och kuskar/ryttare i Ladies Race samt montéloppet kommer att få en överraskning av Damklubben.
Damklubben som för övrigt förra helgen hade en extremt välbesökt loppis. Det talas om jättelånga köer och hög försäljning. Snyggt jobbat!
Från hela Umåker, ett stort tack till Umåkers Damklubb!

Kort och gott:

  • Damklubbens Stora Fyraåringspris – Fin kvalité, men visst hade jag hoppats på fler startande. Vi får förhoppningsvis ett rafflande lopp i alla fall.
  • Snabbloppet – En höjdare! Global Badman utmanas av From the Mine (segrade i årspremiären), Selmer I.H. och uppstickaren Maybach W.F.
  • Umåkermästaren – Nytt upplägg och fullt finalfält. Fem hemmahästar är med i leken, varav Arpi Broline och Re Express kommer från färska och imponerande försökssegrar.
  • Emma Jonsson – Vilken inledning på 2024! Vi minns hennes ”trio” tidigare i år. Nu har Re Vital två raka, samt sin andra utnämning som ”Månadens häst”. Prisutdelning ikväll. Rickard af R.F. som hon tränar har också blivit ”Månadens häst” i år. 3 av 3 för Emma hittills!
  • Stefan Johansson – Visar fin form både som tränare (dubbelseger i Boden förra helgen) och som kusk. Sex kusksegrar på en dryg vecka, varav en trippel i Boden.
    Dessutom är Stefan i bättre fysisk form än på väldigt länge. Finns det ett samband?
  • Årsmötet – Välbesökt och goda diskussioner. Vi tackar Bertil Hammarstedt för sina insatser för travsällskapet och hälsar Mats Lindholm välkommen som ny i styrelsen.
  • Mattias Stenby – Nationell propositionsskrivare gästade årsmötet. Han höll en uppskattad dragning om sitt arbete. Budskapet var tydligt: Varje start räknas.
  • STL med spel på V75® - Det kittlar att nästa tävlingsdag, lördag 11 maj är årets största travfest på Umåker. Restaurangplatserna sålde som aldrig förr när vi öppnade upp försäljningen. Det finns platser kvar i restaurangtältet. Där kommer vi efter tävlingarna att köra ”After Trav” med livemusik av Gareth Nugent och Ellinor Springstrike med deras band. Biljetter finns på travfest.se.

Känn er varmt välkomna till kvällens tävlingar och välkommen tillbaka den 11 maj!

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör, Umåker