Ponnytrav på Solänget!

Nu har ponnytravsäsongen dragit i gång även i norra Sverige och den första heldagen med ponnytrav kördes i söndags på Solänget. Fint vårväder under dagen och solen lyste på våra duktiga Umåker-ekipage som bjöd på flera fina prestationer, heja Team Umåker!


Redan i lopp 3 kom dagens första Umåker-seger, det genom Filia´s Vaiana och Terno Lindström. Det var Vaianas första seger och det i hennes livs andra start. Första loppet slutade med en andraplats så hittills har ekipaget varit 100% på prispallen. Vann gjorde de med många längder och segertiden skrevs till 3.17,3g som också var nytt rekord. Stort grattis och fortsatt lycka till!

Det blev dags för en Umåker-seger även i dagens femte lopp. Där segrade travskolans trotjänare Månstorps Magnum med Esther Norman (Linnea Lundgren) i sulkyn. Det var Esthers första seger i karriären när hon styrde runt 17-årige Magnum till en säker seger. Segermarginalen skrevs till 5 längder och segertiden blev 2.47,7, stort grattis!

I lopp 8 kom den tredje och sista Umåker-segern för dagen. Där segrade Vendela Lång med sitt nyaste tillskott på träningslistan, 4-åriga stoet Rimini. Det var ekipagets första start tillsammans och de kunde inte slutat bättre. Vann gjorde dem på det nya rekordet 2.24,5g, stort grattis till en bra start på säsongen!

Framskjutna placeringar:

  • 2:a Ac´s Bellatrix – Ronja Bucht (Linnea Lundgren) 3.15,4g
  • 2:a Trolldalens Jax – Sandra Demby 2.03,6
  • 3:a Snorkfrööken – Lo Sallinen (Linda L. Sallinen) 2.18,5g Nytt Rekord!

Bild: Månstorps Magnum & Esther Norman
Text: Alma Oskarsson

Publicerad onsdag 17 april 2024. info@umaker.travsport.se