Svensk Travsports årskort – för dig i sporten

Det här är Svensk Travsports årskort, ett entrékort för dig som har en aktiv roll inom travsporten. Kortet ger innehavaren och en vän fri entré på samtliga banors publikplats och stallbacke (vissa dagar undantagna för just stallbacken). Du kan alltså gå in på travbanan och njuta av sporten även när du är ledig. Du som är berättigad till ett årskort väljer själv om du vill ha det digitalt eller fysiskt. Här nedanför finns information för 2024.


Svensk Travsport har ett centralt årskort som har ersatt de olika typer av entrékort som utfärdades till och med 2021. Årskortet ger den som är en aktiv del av svensk travsport möjlighet att gå på samtliga travtävlingar på samtliga travbanor i Sverige*. Kortet ger innehavaren och en vän rätt att gå in på travtävling vid entrén. Stallbacken ingår vid de tävlingar där travbanan inte meddelar något annat.

Kortet går att ha både digitalt och fysiskt. Vid ett fysiskt kort tillkommer en produktions- och distributionskostnad på 49 kronor.

Årskortet skapar en smidigare hantering för travbanan, med syfte att förbättra banornas skalskydd och få en mer korrekt publikräkning. Dessutom innebär årskortet en förenklad hantering för kortinnehavare, banor och Svensk Travsport.

När och var?
Årskortet för nästkommande år kan hämtas digitalt via ditt användarkonto med start under december och gäller f r o m 2024-01-01. Kortet kan också fås fysiskt och kostar då 49 kronor. 

Svensk Travsports årskort ger kortinnehavaren och en vän fri entré på samtliga banors publikplats och stallbacke. Travbanan bestämmer hur tillgången till stallbacken ser ut i mån av plats och säkerhet.

*Undantag - Om du är berättigad till Svensk Travsports årskort 2024 så har du fri entré under hela Elitloppshelgen. Entrén gäller enbart för kortinnehavaren på publikplats, du har alltså inte möjlighet att bjuda med en gäst på ditt årskort under lördagen och söndagen. Under fredagen har kortet samma villkor som vanliga travdagar.

Stallbacken är öppen om inte travbanan meddelar annat av platsbrist eller av säkerhetsskäl.

Vilka får Svensk Travsports årskort?
(Klicka på respektive kategori för att se vilka villkor som gäller)
Hästägare
Uppfödare
Licensinnehavare
Anställda hos A/B-tränare
Personal och funktionär hos banor och Svensk Travsport
Styrelseledamöter i travsällskap, Svensk Travsport och basföreningar (riksorganisation)
Hedersmedlemmar

Så hämtar du ditt årskort
Du som har ett användarkonto här på travsport.se loggar in på ditt användarkonto och hämtar ditt årskort där. Använd länken till sportappen nedan för att logga in. 

Du som är berättigad till ett årskort men inte har ett användarkonto behöver först skaffa ett användarkonto. Det gör du enkelt via länken Skaffa konto nedan. Därefter loggar du in och hämtar ditt årskort när det aktiverats.

Bra att veta om Svensk Travsports årskort 2024

  • Kortet gäller kalenderår (jan-dec), varje år hämtas nytt kort ut (digitalt eller fysiskt).
  • Kortinnehavaren får behålla sitt kort året ut, även om han/hon t ex slutar vara hästägare eller licensinnehavare under året.
  • Kortinnehavaren kan ta med en vän till en tävlingsdag och gå in två personer på kortet.
  • Tidigare gällande centralt utfärdade entrékort med årtalsklistermärke slutade gälla 2021-12-31.
  • Svensk Travsports årskort går inte att köpa, utan är endast för den som på något sätt har en aktiv roll i sporten.