Segerrik ponnytravdag på Umåker!

I lördags var det dags för årets första heldag på hemmaplan för våra duktiga ponnyekipage. Av dagens 9 lopp slutade det hela i 6 segrar till Team Umåker och en hel drös med framskjutna placeringar. Mycket bra jobbat av alla startande ekipage!


Första Umåkersegern kom i dagens andra lopp, där genom segervana Filia’s Vaiana och Terno Lindström. Efter ett ohotat lopp i ledningen vann de med många längder på segertiden 3.02,9 som även blev nytt rekord. För Vaiana och Terno slutade inte framgångarna där utan de lyckades ta en dubbelseger då de också vann sitt andra lopp för dagen, lopp 8. Även där kunde de säkert köra i ledningen och vinna loppet med många längder på segertiden 3.04,0. Ett riktigt superteam som nu har fyra segrar på sex försök, stort grattis!

I lopp tre segrade Zenter KL och Linnea Lundin, det var både hästen och kuskens livs första seger i Zenters 10:e start. Efter ett hårt lopp med en rafflande upploppsduell drog ekipaget det längsta strået och vann med 1,5 längd. Segertiden skrevs till 2.34,0 som även blev nytt rekord. Stort grattis!

I lopp 5 dundrade återkommande Genova till seger, körde gjorde Vendela Lång och tränar gör Linnea Landström. Efter två års tävlingsuppehåll med bla föl så gjorde det 13-åriga stoet comeback på riktigt bra sätt. Segermarginalen skrevs till många längder och hon vann på det nya supersnabba rekordet 1.44,8. Stort grattis!

Travskoleponnyn Guldhagens Kolga hade verkligen vaknat på rätt sida när hon vann lopp 6 tillsammans med Frida Johnasson, tränar gör Linnea Lundgren. Det vart Fridas första seger, hon satte bra fart på Kolga redan från start och kunde sedan vinna med många längder ner till tvåan. Segertiden blev det nya rekordet 2.11,8g, en sänkning med fem sekunder. Stort grattis!

Dagen avslutades även med Umåkerseger i det sista loppet. Där var det Grim Reaper G.W. och Wilma Gerklev som var på hugget. De körde direkt till ledningen och kunde sedan ohotat köra i mål på nya rekordet 2.16,5. Segermarginalen skrevs till många längder. Stort grattis!

Framskjutna placeringar:

  • 2:a Bäckdalens Grace – Natalie Brunell (Sandra Brunell) 3.11,8
  • 2:a Petter Sass – Bianca Sandberg 2.34,2g
  • 2:a Ekslätts Purelove – Wilma Gerklev 1.49,7g
  • 2:a Timeras Pärla – Linnea Lundin (Linnea Lundgren) 2.13,2g
  • 2:a Ac’s Bellatrix – Alice Broman (Linnea Lundgren) 3.16,5
  • 2:a Snorkfrööken – Lo Sallinen (Linda L Sallinen) 2.17,4 Nytt rekord!
  • 3:a Ac’s Bellatrix – Stina Malm (Linnea Lundgren) 3.26,2
  • 3:a Lilla Myy – Alva Sallinen (Linda L Sallinen) 2.20,6g
  • 3:a Bäckdalens Kamelia – Lo Sallinen (Sandra Brunell) 3.00,4
  • 3:a Guldhagens Kolga – Moa Lindgren (Linnea Lundgren) 2.16,7

Bild: Filia’s Vaiana & Terno Lindström
Foto: Sophie Nyblom
Text: Alma Oskarsson

Publicerad onsdag 12 juni 2024. info@umaker.travsport.se