”Tubbe” fyller 30 år den 14 maj!

Idag hurrar vi för en travskolehjälte! Askö Tubby Noon fyller 30 år och Carin Johansson har skrivit en fin text om denna profil. Dessutom en hel del fina bilder på jubilaren. Grattis Tubbe!


Travskolan har haft många profiler och en av dem är Askö Tubby Noon – eller ”Tubbe” som alla säger.

Han är en av de unga ponnyer som kom till travskolan på Umåker på sent 90-tal när verksamheten tog fart med många kurser.

Det är många barn som har kunnat glädjas, utbildas, tävla och växa som personer tillsammans med lille, snälle Tubbe.

När han drabbades av sjukdom som gjorde att han inte längre skulle kunna klara kursverksamhet så valde styrelsen att fråga familjen Granberg i Kroksjö ifall han skulle kunna få ett hem hos dem som också tidigare hade haft hand om honom under sommarledigheter.

Visst blir man glad att kunna konstatera att det hemmet också blev ett livslångt hem med den omtanke och omvårdnad som han behövde och förtjänade. Nu fyller den lille prinsen 30 år. Fantastiskt!

På bilderna kan vi se ett par av de segrar som han tagit, bland annat med familjens dotter Annifrid Olsson (f.d. Granberg) och Caroline Linder (f.d. Forsner). Han njuter också av att fortfarande ge glädje till nästa generation. Om det behövs så ställer han även upp och harvar ridbanan till de stora hästarna.

Vi säger ett stort GRATTIS till den bruna shetlandsponnyn som idag bär de grå tinningarnas charm.

Självklart kommer det att bli ett hejdundrande firande tillsammans med familj och vänner. Det ryktas att han önskar morotsbitar i present.

/Carin Johansson

Publicerad tisdag 14 maj 2024. info@umaker.travsport.se