Vinnarsvepet

Här kommer en semesteruppdatering av den senaste tidens vinnare.
Vi börjar på Solänget där Bottnas Impuls (Lena Åström) segrade. Det gjorde även Thule Jonssons Gurra Palema. Thule fortsatte till Lycksele och segrade där med Rossi Palema. Där fick vi även en seger genom Djärv Elden (Linn Andersson). Senast i raden lägger vi till Källsjöloke (Mats Gällerstedt) som segrade på Bodentravet.


Bottnas Impuls (Ulf Ohlsson/Lena Åström) startade från tillägg, men kom snabbt ifatt hästarna på start. De fick ta positionen som andra häst i andraspår. De gick på i tredjespår 8oo kvar och levererade en bra långsida. 400 kvar var de utvändigt ledaren och pressade denna genom slutsvängen för att koppla grepp på upploppet. Segermarginalen blev två längder på 1.16,3v/2160m. Förstapriset var på 25 000 kronor till ägarna Anders Nilsson & Lena Åström AB. 
Coco Prince (Susanne H Osterling/Anna Karin Huisman) startade i samma lopp och var tvåa efter ett lopp i ledarryggen. Kom ut ett spår på upploppet, men fastnade med tillsynes gott om krafter kvar i rygg på vinnaren.

Gurra Palema (Ulf Ohlsson/Thule Jonsson) startade även han från tillägg, men kunde inte öppna så raskt och såg ut att fastna invändigt. Några galopper kort efter start gjorde att det fanns plats att ta sig ut i andraspår. När fältet formerat sig fick Gurra Palema göra jobbet som första häst i andraspår. Han pressade ledaren och kopplade greppet i början av slutsvängen för att sedan dansa undan till en överlägsen seger med åtta längder på 1.14,5v/2160m. Här var det 10 000 kronor i förstapris till ägarna i Firma Jonssons Hästgård.

Djärv Elden (Malin Viklund/Linn Andersson) hittade ner på innerspår när de gick in i första svängen som tredje häst, en bit bakom ledarduon. När de gick ut på "bortre lång" hade de fått kontakt, men smögs fortsatt med i draget. I utgången av slutsvängen kom attacken och 150 kvar kopplades segergreppet till seger med 2,5 längder på 1.28,4v/1640m. Det var 15 000 kronor i förstapris till ägarduon Linn & Karin Andersson. Hästen är uppfödd av Frida & Åke Andersson.

Rossi Palema (John Östman/Thule Jonsson) öppnade bra, men det var det fler som gjorde och det blev ett lopp i andrapar utvändigt. De kunde vänta till dryga halvvarvet kvar med att sätta in attacken via treedjespår. De tog sig snabbt upp utvändigt ledaren och pressade ledaren för att överta greppet när de svängt in på upploppet. Rossi Palema höll säkert undan till seger med en längd på 1.15,8v/2140m. Förstapriset var på 20 000 kronor till ägarna i Firma Jonssons Hästgård.
Just Celebration (Ove A Lindqvist/Sören Lennartson) var den som kördes i ledningen och höll bra till andraplatsen.

Källsjöloke (Ove A Lindqvist/Mats Gällerstedt) startade från tillägg och var snabbast från start av dessa. Hittade ner i rygg på den ensamma hästen på startvolten som dock drog ifrån i stor ledning. När knappa halvvarvet återstod hade de fått kontakt med ledaren. På upploppet kom attacken och greppet kopplades i god tid före mål till en enkel seger med fyra längder på 1.29,7v/2160m. Loppet ingick i Svensk Travsports Kallblodsserie och hade 40 000 kronor i förstapris till ägarna i Stall Lapp Brun KB. I samma lopp startade stallkamraten Lia Lykke (Mats Gällerstedt) som fick ett lopp långt nere i kön och gjorde en stark slutrunda till en tredjeplats.

Övriga pallplaceringar, samt kusksegrar under perioden

Skellefteåtravet 24/6

  • John Östman slog till med en dubbelseger som kusk. Först med M.P.Domino (Jerker Bjurman) som delägs och är uppfödd av M Pettersson Konsult AB i Umeå. Han satte sedan även dit finsktränade Pain Train (Petteri Kokko).
  • I Midsommardrömmen blev det en andraplats för Power Glide (Caroline Linder) som reds av Susanne H Osterling.
  • Vi fick med oss två tredjeplatser också, Somebody's Feeling (Stefan Johansson) och i Stonas Midsommarkrans genom Priscilla Håleryd (Samu Sundqvist).

Oviken 24/6

  • Vi hade ett ekipage till start när Oviken drog igång säsongen och det blev en tredjeplats för Nymphe d'Inverne (Robert Skoglund/Annbritt Johansson).

Solänget 26/6

  • Förutom de redan nämna fick vi triss i tredjeplatser också. Grim (Mats Gällerstedt), Prince C. (Samu Sundqvist) och Moe Tyr (Susanne H Osterling/Linnéa Vestin) stod för dessa.

Lycksele 30/6

  • John Östman visar fina kuskformen och tog en dubbelseger. Förutom nämnde Rossi Palema segrade han även bakom Solängettränade Jon Snow Pellini (Lennart Frölander).
  • Kuskseger blev det även för Stefan Johansson som segrade med Skellefteåhästen Cash T.J. (Mikael Lindqvist). I samma lopp blev det en tredjeplats för Mr Swish (Linn Andersson).
  • Vi har nämnt att Just Celebration tog en andraplats redan, men fyller på med ytterligare fyra. Vännfors Sessan (Mats Gällerstedt), Modig Ripa (Robert Kärrman), Supply Duct (Ove A Lindqvist/Sören Lennartson) och slutligen i montéloppet Stabilizer (Jessica Erlandsson/Anna Eidegren Beijar).

Kolla gärna in ponnyresultaten under perioden >>

Text: Håkan Persson

Publicerad tisdag 4 juli 2023. info@umaker.travsport.se