Foto: Mikael Wikner, TR Bild

Provlopp och extra kval/premie

Från 1 juni tillåter myndigheterna utomhustävlingar för upp till 150 personer. Därför kör vi åter igång med provloppen (1/6, 8/6, 15/6), samt erbjuder en möjlighet att köra "ponnykval" (10/6) och "kval- och premielopp" (21/6).


Provlopp

Här gäller dock fortsatt begränsningen att det endast är två personer per deltagande häst som får vistas på stallbacken.

Provloppsdagar
Tisdag 1 juni - med unghästlopp (anmälan måndag 31 maj, senast 9:00)
Tisdag 8 juni - med unghästlopp (anmälan måndag 7 juni, senast 9:00)
Tisdag 15 juni - med unghästlopp (anmälan måndag 14 juni, senast 9:00)

I samband med provloppen kommer vi också att erbjuda unghästlopp främst för tvååringar att "premieloppsförbereda" sig inför premieloppet den 21 juni. Förslag på idealtider är utskrivna (se provloppssidan) för respektive dag, men kommer deltagarna överens om andra tider är det fritt att köra så.

Ponnykvallopp

Här gäller dock fortsatt begränsningen att det endast är två personer per deltagande häst som får vistas på stallbacken.

Torsdag den 10 juni kommer vi att erbjuda ponnykvallopp.
Anmälan senast onsdag 9 juni, senast 9:00.

Extra kval- och premielopp

Här gäller dock fortsatt begränsningen att det endast är två personer per deltagande hästsom får vistas på stallbacken.

Måndag den 21 juni kommer vi att erbjuda ett extra kval- och premielopp.
Anmälan senast fredag 18 juni, senast 9:00.

Vi valde att köra måndag den 21 juni för att tisdag den 22 juni har Solänget anmälan till sina tävlingar måndag den 28 juni. För de treåriga kallblod som vill ha kvalbonusen, genom att kvala före 30 juni får de en andra chans - om de inte blir godkända på Umåker den 21 juni.

 

Information från Svensk Travsport

Ponnytrav och provlopp
Från och med 1 juni tillåter myndigheterna också utomhustävlingar för upp till 150 personer. Det innebär att travbanor återigen kan arrangera ponnytravtävlingar utan åldersbegränsningar samt provlopp. Här gäller dock fortsatt begränsningen att det endast är två personer per deltagande häst som får vistas på stallbacken. Travsällskapet ansvarar för att myndigheternas regler samt ST:s särskilda provloppsregler följs.